avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda İşçi Partisi iki Türk kökenli vekil Kuzu ve Öztürk’ü ihraç etti

Hollanda’da iktidar ortağı Sosyal-Demokrat İşçi Partisi, Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’ü partilerinden ihraç etti.

Hollanda İşçi Partisi iki Türk kökenli vekil Kuzu ve Öztürk’ü ihraç etti
A+
A-

Hollanda’da iktidar ortağı Sosyal-Demokrat İşçi Partisi (PvdA), bu ülkedeki bazı Türk kuruluşlarına yöneltilen “şeffaf olmadıkları ve entegrasyonu engellediklerine” ilişkin iddiaları kabul etmeyen Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’ü partiden ihraç etti.

PvdA’nın olağanüstü toplantısında, tutumlarını değiştirmeleri istenen Kuzu ve Öztürk’ün geri adım atmaması üzerine partiden ihraç edilmeleri yönünde karar alındığı bildirildi.

Türk basın mensuplarına açıklamada bulunan Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, parti toplantısında bir deklarasyona imza atmalarının istendiğini ve bunu yerine getirmedikleri için ihraç edildiklerini söyledi.

“Hollanda’nın demokrasi tarihinde acı bir gün yaşıyoruz” diyen Kuzu, şöyle konuştu: “Seçilmiş olan milletvekilleri susturulmaya çalışıldı, biz bunu kabul etmedik ve asla kabul etmeyeceğiz. Geçtiğimiz 10 yıl içinde katılaşan, sağcılaşan, ırkçılaşan o katı entegrasyon politikasına yeni bir haykırış getirmeye ve bunu son nefesimizle mecliste seslendirmeye çalışacağız.” dedi.

Selçuk Öztürk ise Hollanda’da parlamentoda temsil edilmediğini düşünen milyonlarca insan bulunduğunu dile getirerek, bu hissiyata ve ses cevap vermeye çalışacaklarını ifade etti. Düşüncelerini bundan sonra susmadan dile getireceklerini vurgulayan Öztürk, şunları söyledi: “15 sene belediye meclis üyeliği yaptım. 6 sene Eyalet meclis üyeliği yaptım ve 2 senedir milletvekiliyim. Tunahan Bey’le son 2 senedir toplumu birleştirmeye çalıştık. Milyonlarca insan Hollanda parlamentosunda kendinin temsil edilmediğini hissediyor. Milletvekillerinin onların sesi olmadığını düşünüyor. O duygulara, o hissiyatlara cevap verilmediğini söylüyor. Buna cevap vermek istedik parti içinde. Buna izin vermediler. Susmamızı istediler. Susmadık, susmayacağız ve önümüzdeki günlerde de insanların meclisteki sesi olacağız. Hollanda’daki Türklerin de, Faslıların da, yabancıların da, Hollandalıların da sesi olmaya çalışacağız.” dedi.

Kuzu ve Öztürk, gelecek günlerde bundan sonraki planlarına ilişkin detaylı bir açıklama yapacaklarını dile getirdi. Türk kökenli Hollanda milletvekilleri Kuzu ve Öztürk, PvdA’lı Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher’ın, “Bazı Türk kuruluşlarının şeffaf olmadığı ve araştırmaya tabi tutulması” yönündeki görüşlerini sert bir dille eleştirmişti.

Avrupa Türk Gazetesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.