avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Diyanet caminden seçim öncesi FETÖ’ye tokat

HDV’ye bağlı Nijmegen Eyüp Sultan Camii, seçimden önce Hollanda’yı Davutoğlu’nun mektubu üzerinden karıştırmaya çalışan FETÖ medyasına tokatı yapıştırdı.

Hollanda Diyanet caminden seçim öncesi FETÖ’ye tokat
A+
A-

AVRUPA TÜRK GAZETESİ daha önce AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Amsterdam’da düzenlenen bir buluşmada, Türkiye’de terörist olarak yargılanacak olan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) aranan firari kaçak elebaşı Fethullah Gülen’e yönelik “hesap vereceğiniz günler yakındır. Hollanda Türklerini kullanmaktan, Hollanda Türklerinin huzurunu kaçırmaktan ve Hollanda’yı karıştırmaktan vazgeçin.” şeklindeki sözlerini kamuoyuna sunmuştu.

FETÖ KUMPASLARINI HOLLANDA’YA TAŞIYARAK SEÇİMİ ETKİLEMEYE ÇALIŞIYOR
Ve olan oldu sonunda tedbir alınmadığı için Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Hollanda’daki medya görünümlü elemanları vasıtasıyla, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Hollanda ve Almanya Türklerine seçime katılma talebini içeren mektubunu kötüye yorumlamak suretiyle, ‘Türkiye’nin Hollanda’nın iç işlerine müdahale ettiği’ algısını yaratarak Türkiye karşıtı bir kamuoyu oluşturmaya; partilerle ilgisi bulunmayan Türk Diyanet camilerini yıpratmaya ve AK Parti seçmenlerine baskı yapmaya başladı.

DİYANET’TEN FETÖ’YE KINAMA
Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı (HDV) Nijmegen Eyüp Sultan Camii’nin yönetimi FETÖ’nün Hollandalı ortaklarıyla birlikte yaptığı tüm müdahalelere ve seçime gölge düşürmeye yönelik provokasyonlara karşı“Türk Kamuoyuna duyuru” başlığıyla bir açıklama yaptı.

HOLLANDA DEVLET TELEVİZYONU FETÖ MEDYASI ZAMAN VANDAAG’I KAYNAK GÖSTERDİ
Açıklama şu şekilde: “NOS haber sitesinde zaman-vandaag gazetesi kaynak gösterilerek Hollanda da yaşayan Türklerin, T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu imzalı mektup aldıklarını ve bu mektupları göndermek için gerekli olan adres bilgilerinin Türk konsolosluğu ve/veya Diyanet camileri tarafından gönderildiği haberleştirilmiştir.

HDV Nijmegen Eyüp Sultan Camii olarak, adres bilgileriniz bizde mevcut değildir. Üyelerimize ait olan adres bilgilerinin de camimiz tarafımızdan gönderilmeleri söz konusu değildir ve olamaz, bizim tarafımızdan kesinlikle böyle bir bilgi verilmemiştir. Kayıtlı birçok üyemizin mektup almamış olması da ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husustur.

CAMİMİZDE SİYASET YOKTUR, DİNİ HİZMET VARDIR
Bu vesile ile bir konuyu da belirtmek isteriz ki, Nijmegen Eyüp Sultan Camii olarak, hiçbir parti ve grupla direk ya da dolaylı yoldan bir bağımız olmadığı gibi yegane amacımız, başta vatandaşlarımız olmak üzere, tüm Müslümanların dini vecibelerini yerine getirebilmelerini sağlamak, eğitim ve camimizi Nijmegen’de idame ettirebilmektir.

Bizden önceki kuşakların bin bir güçlükle yapıp, bizlere emanet ettikleri camimize sahip çıkmanın, burada ki birlik ve beraberliğimizin sembolü olarak korumanın hepimizin görevi olduğuna inanıyor ve bu bağlamda hizmetlerimizi sürdürmeye gayret ediyoruz.

KURUMLARIMIZ YIPRATILIYOR VE HEDEF GÖSTERİLİYOR, KINIYORUZ
Kendi çıkarları için bu gibi ortak manevi kurumlarımızı yıpratmaya ve hedef göstermeye yönelik değerlendirmeleri kınıyor takdiri Nijmegen Türk kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Saygılarımızla”

AK Parti Hollanda SKM yetkilileri ayrıca açıklamalarda bulunarak ‘cemaat’ görünümlü Paralel Yapı’nın seçimlere gölge düşürmek üzere AK Parti’nin zaferine şimdiden şaibe karıştırmak istediklerini söylediler. Gazetemize konuşan bir cami müdavimi ise “Fethullahçıların bu kumpaslarıyla bizim cami cemaati daha fazla AK Parti oy verecek. Bunlar saldırdıkça milletin AK Parti’ye olan desteği sadece daha fazla artıyor. Adam olsunlar da iftira atmaktan vazgeçsinler. Millet huzur içinde seçimini yapsın diyorum. Ama bu Fethullahçılar ve PKK hepsi birlik olmuş millete saldırıyor, Haçlı seferi yapıyorlar. Camimizle uğraşmasınlar, gitsinler işlerine baksınlar. Toplumumuza sürekli fitne sokmaktansa, parti kurup seçime girsinler. O zaman alırlar boylarının ölçüsünü. Camimizin ve Diyanetimizin kimseye zararı yok, böyle hayırlı bir İslami müesseseye saldırmak ve zan altında bırakmak ancak hainlerin işi olabilir. Bunlarda hain. Ha PKK ha Fethullahçılar.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hollanda Türklerine hitaben gönderdiği mektup:

davutoglu hollanda turkleri mektup1

davutoglu hollanda turkleri mektup2

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.