avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hakan Fidan gerçeği… (Süleyman Özışık)

Hakan Fidan gerçeği… (Süleyman Özışık)
09.02.2015
A+
A-

Hep aynı şeyi yapıyor. Ne zaman yurt dışına çıksa, “Ben gelinceye kadar bununla oyalanın”diyerek muhalefetin eline bir oyuncak veriyor. Her gidişinde ortaya karışık bir haftalık malzeme bırakıp gidiyor.

İşte yine aynı şeyi yaptı!

Kolombiya gezisi öncesi, “Ben şahsen Hakan Fidan’ın adaylığına karşıyım” dedi ve arkasını dönüp gitti.

At bir taş, muhalefet arasın dursun. Buluncaya kadar zaten seçimi kazanırsın! Bunu bilen medya hemen Kılıçdaroğlu’na koşmuş ve bu açıklamayı çözümlemesini istemiş. “Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca, böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor” diye cevap vermiş bizimki…

Kısaca “Bundan sonraki Başbakan Hakan Fidan’dır” demiş. Bir satırlık cümlede bile AK Parti iktidarının şu veya bu kişilerle devam edeceğini tasdiklemiş anlayacağınız!

O durumu kabullenmiş ama, kendisine tıpış tıpış oy veren CHP’li kesim pek kabullenmiş görünmüyor. Envai çeşit yorumlar var…

İşte onlardan bazıları:

“Hakan Fidan’ı kendisinin başbakan adayı olarak seçtiği söylentilerini seçime kadar perdelemek istiyor. Zira Davutoğlu’nun bunu kabullenmesi çok zor. Partiyi dağıtmadan seçime girebilmek icin yapılmış bir açıklama…”

Bir başka yorum:

“Hakan Fidan bugün Başbakan olur, yarın Cumhurbaşkanı olur. Erdoğan bu durumu görüyor ve engel olmak için hareket ediyor!..”

Al bir yorum daha:

“Erdoğan Hakan Fidan’ın adaylığına karşı çıktığını söylemiş. Adam belli ki AK Parti’den değil, HDP’den aday olacak!”

Bi de diyorlar ki Türkler tiyatro izlemiyor! Adamlar 3 dakikada hem senaryo yazıyor, hem de oynuyor anacım!

Hele CHP’li Mahmut Tanal yok mu? Son dönemlerde muhalefet yapacağım diye sergilediği performans tam oskarlık. Allah’ıma dinime avrupalı film şirketleri bu halini görse, fredinin kabusunda makyajsız oynatır!

Şu muhteşem replik kendisine ait:

“RTE; AKP; Hakan Fidan’a göbekte bağımlı. Hakan Fidan’ı serbest bırakmamak için RTE yanına alıyor. Konuşur ise toptan Yüce Divan’lık olacaklar…”

Son dönemlerde Mahmut Tanal başta olmak üzere CHP’li vekillerin ağzından Cumhuriyet Halk Partisi ismini duymadım. “AK Parti şöyle, AK Parti böyle” diye diye bağlı oldukları partinin adını unuttular.

Dikkat ederseniz, Kemal Kılıçdaroğlu’na da geçenlerde içinde “AK Parti” kelimesi geçmeyen bir cümleyle, “Seyit Rıza kimdir?” diye soruldu. Bir süre çözümleme yaptıktan sonra, “İnsandır”diye cevap verebildi. CHP’nin vekilleri de  “Siz hangi partidensiniz?” sorusuna, “Harf istiyorum” cevabı verecek kıvama geldiler.

Şayet, “Yahu bırak bu tiyatrocuları. Biz, Hakan Fidan’ın adaylığı ile ilgili detayları merak ediyoruz” diyorsanız anlatayım.

Aylardır bana söz verilen her platformda, “2015 seçimleri bugüne kadar yaptığımız tüm seçimlerin anası niteliğinde olacak” diyorum.

Hasta adam rolündeki Türkiye 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde önce iyileşti, sonra ayağa kalktı ve ardından yürümeye başladı. Hedeflerine koşarak ulaşacağı yeni bir dönem başlıyor.

Cesaret, marifet ve basiret gerektirecek işler bizi bekliyor. Bütün çaba, 12 yılda yaşadığımız trajedilerin bir daha tekrarlanmaması için…

Hakan Fidan, Türkiye’nin terör belasından kurtulması için çabalayan en önemli aktördü. Barış sürecinin devlet kanadındaki mimarı olarak bugüne dek kelle koltukta mücadele etti.  2015 seçimleriyle beraber çözüm süreci artık kapalı kapılar ardında değil, siyaset sahnesinde yürüyecek. Yani Hakan Fidan MİT’in patronu olarak misyonunu tamamladı.

Hakan Fidan’ın Meclis’e gelmesini isteyen kişilerin başında Başbakan Ahmet Davutoğlu geliyor. Davutoğlu’nun dış politikada uyguladığı sistemin devlet kanadındaki uygulayıcısıydı Hakan Fidan.

Erdoğan’dan sonra Başbakanlık koltuğuna oturduğunda Hakan Fidan’ı dışarıdan atamayla Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturtmak istedi ama, o dönem Erdoğan’ın, “Paralelle mücadele konusunda biraz daha o makamda olmalı” uyarısını dikkate alarak geri adım attı.

Ancak 2015 yılı ile birlikte artık Hakan Fidan’ı yanında görmek istiyor Davutoğlu. Erdoğan ise Fidan ile birlikte yürütülen mücadelenin zaafa uğramaması için muhalefet şerhini ortaya koyuyor. Çözüm sürecinin yanı sıra, paralel yapı ile mücadelede edilmesini istiyor. Bu süreçte etkin rol oynayan Hakan Fidan’ın boşaltacağı makamın kolay kolay doldurulamayacağını düşünüyor, son kararı Başbakan’a bırakıyor.

Bundan sonra olacakları söyleyeyim.

Hakan Fidan yeni dönemde AK Parti’nin en etkili isimlerinden biri olacak. Herkes O’nun Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturacağını düşünüyor ama, çüzüm sürecini yürütecek tek isim olma ihtimali daha yüksek gibi görünüyor.

Belki İçişleri Bakanlığı, belki de devletin istihbarat ve kolluk kuvvetlerinin bağlı olacağı yeni bir bakanlık…

Çözüm sürecinin barışla noktalanması konusunda kararlı olduğunu göstermek isteyen AK Parti, Fidan’ı Diyarbakır veya Ankara’dan aday göstermeye hazırlanıyor.

İşin tuhaf tarafı şu ki Hakan Fidan ismine karşı çıkan CHP, beri taraftan MİT’in başına kimin gelebileceğini tartışıyor.

İnşallah, hükümete “Müge Anlı” ismini teklif etmezler!

Süleyman Özışık – İnternethaber

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.