avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gazeteci Oğuzhan Kılıç’a konuşan AB yetkilisi Frans Timmermans: 15 Temmuz darbesi Fethullah Gülen’in işidir

Türkiye’deki darbe girişimini küçük gördüğü için Avrupa’nın hata yaptığını söyleyen AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı, Sosyal-Demokrat İşçi Partili eski Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a konuştu.

Gazeteci Oğuzhan Kılıç’a konuşan AB yetkilisi Frans Timmermans: 15 Temmuz darbesi Fethullah Gülen’in işidir

Timmermans, “Fethullah Gülen Hareketi’nin Türkiye’deki darbe girişiminin arkasındaki örgüt olduğuna dair daha fazla emare ortaya çıkıyor.”

TİMMERMANS, KILIÇ’A KONUŞTU
Daha önce Belçika’da bir dergiye açıklamalarda bulunan AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans, açıklamalarını gazeteci Oğuzhan Kılıç‘a açtı ve görüşlerinin değişmediğini vurguladı.

“İLERLEYEN ZAMAN GÖSTERDİ Kİ, DARBE FETÖ’NÜN İŞİ”
ABD’de yapılan araştırmaya referansta bulunan Timmermans, “ABD-Pensilvanya’da oturan Fethullah Gülen’in Türkiye’deki darbeyi yöneten kişi olduğuna dair göstergeler var.” dedi.

Timmermans, Kılıç’a şunları söyledi; “15 Temmuz’da Türkiye’de yaşanan bir vahşetti. AB, Türkiye’yi yalnız bırakmıştır. Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye, darbeden sonra, destek vermeleri mümkündü. AB olarak Türkiye’ye desteğimizde daha cömert davranmamız gerekirdi. Türklerin hayal kırıklığını anlamak lazım. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fethullah Gülen ve örgütünün darbeyi yapan hareket olduğuna dair söylediklerinin saçmalık olmadığı kesindir.”

MÜLTECİ GÖÇÜ
Türkiye ile AB arasında mülteci göçüne dair anlaşma hakkında ise iyimser konuştu Timmermans, “İnsan ticareti faaliyetleri giderek azaldı, Yunanistan’dan sınır-dışı edilenler Türkiye tarafından karşılanıyor.” dedi.

frans-timmermans-okilic

FETÖ MEDYASI TİMMERMANS’A SALDIRI BAŞLATTI
Türkiye tarafından arandığı öğrenilen ve terör propagandası yaptığı için twitter hesabı Türkiye’de mahkeme kararıyla engellenen Mehmet Cerit adlı FETÖ tetikçisinin yönetiminde Rotterdam’dan Hollandaca yayın yapan FETÖ medyası ise Timmermans’a saldırı başlattı.

FETÖ medyası, Hristiyanlar Birliği milletvekili Joël Voordewind’in, Timmermans’a dair hakaretamiz açıklamalarını öne çıkarttı.

Sözde ‘Ermeni soykırımı’ önergeleri ve diğer Türk düşmanı çıkışlarıyla öne çıkan

FETÖ TÜRK DÜŞMANI VOORDEWİND’İ KULLANIYOR
Algı operasyonlarıyla bilindiği için saygınlığı ve güvenirliği yerlerde sürünen FETÖ medyasının AD gazetesine dayandırdığı haberine göre Voordewind’in “Timmermans ya kanıtlarla gelsin, ya da çenesini kapasın. Timmermans Türkiye’nin yaptığının aynısını yapıyor. Türkler, Ermenilere soykırım yaparken de inkar politikası içinde oldular.” dediğini iddia etti.

Joël Voordewind daha önce de verdiği sözde ‘Ermeni soykırımı’ önergeleri ve diğer Türk düşmanı çıkışlarıyla biliniyor.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.