avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5782
EURO
34,7958
ALTIN
2.507,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fransa’da ırkçılar Mescit’e saldırı düzenlendi

Fransa’nın Korsika Adası’nda kalabalık bir grup ırkçı bir Mescit’e saldırdı. Olayın adadaki itfaiyecilere yapılan saldırıya misilleme olduğu sanılıyor.

Fransa’da ırkçılar Mescit’e saldırı düzenlendi
A+
A-

Fransa’nın Korsika Adası’nda bir grup kalabalık bir Mescit’e saldırdı. Olayın adadaki itfaiyecilere yapılan saldırıya misilleme olduğu sanılıyor. Yetkililer küçük bir grup göstericinin başkent Ajaccio’daki Mescit’de bulunan Kuranları yakmaya çalıştığını da söyledi.

İki itfaiyeci ve bir polisin yaralandığı saldırıyı protesto etmek isteyen bir kaç yüz kişilik bir kalabalık toplandı. Hükümet her iki saldırıyı da kınarken sorumluların cezalandırılacağı sözünü verdi.

Yaralı itfaiyeciler ve polise destek için toplandı. Daha sonra eylemcilerin bir kısmı başkentteki yoksul bir mahallede bulunan itfaiyecilere saldırının düzenlendiği yere doğru yürüyüşe geçti.

AFP Haber Ajansına göre eylemciler “Araplar dışarı”, “Burası bizim evimiz” gibi sloganlar attı.

Eylemciler daha sonra Mescide saldırıp aralarında Kuran’ın da bulunduğu kitapları kısmen yaktı. Fransa Başbakanı Manuel Valls saldırının “kutsala karşı kabul edilemez bir saldırı” olduğunu söyledi.

Fransız medyasına göre itfaiyeciler bazı maskeli gençlerin saldırısına uğramıştı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve her iki saldırının faillerinin de bulunup, tutuklanacağını söyledi. Bakan ayrıca Fransa’da “ırkçılık ve yabancı düşmanlığının” yeri olmadığını söyledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.