avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fransa diken üstünde!

Avrupa resmen diken üstünde. Paris’te sabah saatlerinde bir tren İstasyonuna bomba ihbarı yapıldı. Boşaltılan garda yapılan incelemelerde ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Almanya’da 250 polisle yapılan baskınlarda IŞİD’e destek oldukları iddia edilen 2 Türk vatandaşı tutuklandı. Belçika’da ise IŞİD’e ait olduğu belirtilen eve düzenlenen operasyonda 2 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

Fransa diken üstünde!
A+
A-

Fransa’da yine alarm verildi. Paris’in merkezindeki bir tren garı, bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildi. Ancak yapılan incelemelerde paniğe kaybolmuş bir valizin neden olduğu anlaşıldı. Bu arada Paris Başsavcılığı, geçen hafta düzenlenen saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Almanya’da ise 5 Türk vatandaşını izleyen Alman polisi aylar süren takibin ardından harekete geçti. Berlin’de bu sabah 11 farklı yere yaklaşık 250 polisle düzenlenen baskınlarda İsmet D. ile Emin F. tutuklandı. 2 kişi, IŞİD’e finansman desteği sağlamakla suçlanırken, grupta Türklerin yanı sıra Çeçen ve Dağıstanlıların olduğu da belirtildi.

Gözaltına alınanların “Suriye’de devlete yönelik ciddi şiddet eylemleri düzenleme hazırlığında olduğu” öne sürülürken, grubun Almanya’da saldırı planladığına dair bir kanıt olmadığı açıklandı.

Belçika’da da operasyon vardı. Verviers kentinde Suriye’den dönenlerin kaldığı belirtilen bir eve düzenlediği operasyonda silahlı çatışma çıktı.

Amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedilen çatışmada 2 kişi öldü 1 kişi yaralandı. Bazı kaynaklar ölü sayısını 3 olarak duyurdu.

Şüphelilerin Suriye’de IŞİD saflarında savaştıkları, bunların iki tanesinin teslim olmadığı ve baskın sırasında makineli tüfekle polise ateş açtıkları gerekçesiyle öldürüldüğü açıklandı.

Belçika polisi, operasyonun Fransa’daki saldırılar ile bağlantısının olmadığını, operasyonun 2 haftalık takibin ardından düzenlendiği belirtildi. Belçika Savcılığı’da zanlıların saldırı hazırlığında olduğunu açıkladı.

Belçika istihbaratı ve polisi, operasyonun hemen ardından alarma geçti. Ülke genelinde farklı şehirlerde düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, polis merkezleri ve adliyelerdeki terör alarmı seviyesi yükseltildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.