avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’nün üssü Hollanda’da darbe sever Türk düşmanı unsurlar nasıl bu kadar palazlandı? Hollanda’da ne oluyor?

Irkçı politikacı Geert Wilders’in ‘asker Erdoğan’dan iyidir’ şeklinde FETÖ’ye sahip çıkan açıklamasının ardından bir skandal da Hollanda Parlamentosu’ndan geldi. FETÖ’ye yönelik önlem ve mücadeleden rahatsız olan darbe aşığı Hollandalı vekiller, Türkiye’ye verilen AB yardımlarının dondurulmasını talep etti. Tartışmalar sürüyor.

FETÖ’nün üssü Hollanda’da darbe sever Türk düşmanı unsurlar nasıl bu kadar palazlandı? Hollanda’da ne oluyor?

Yeni Şafak 15 Temmuz darbe kalkışmasının başarısız olmasını hazmedemeyen Hollanda’nın Türkiye’nin AB üyeliğini tartışmaya açtığını yazdı.

FETÖ’nün Avrupa’daki en büyük üssü Hollanda, cumhuriyet tarihinin en kapsamlı terör eyleminin püskürtülmesinin ardından Türkiye karşıtı siyasi hamlelerini sürdürüyor.

Hollanda Parlamentosu’nun 14 Eylül’deki özel oturumuna, Hollanda’da ırkçı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısız olduğuna üzüldüğünü söyleyerek, “Erdoğan’sız bir dünya görecektim. Buna çok sevinirdim. Asker Erdoğan’dan iyidir” şeklinde skandal bir açıklama yaptı.

İLGİNÇ VE MANİDAR ÖNERGE
Hollanda Parlamentosu’nun özel oturumunda gündeme gelen bu sözlerin ardından önceki gün de adeta Türkiye özel oturumu yapıldı. Parlamentoda, “Türkiye’ye AB yardımları dondurulsun” önerisi ele alındı. Oturumda, Türkiye karşıtı önergeler gündeme getirildi, Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesinden duyulan rahatsızlık açıkça dile getirildi. Türkiye’de 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişimi sonrası “hukuk devleti ilkelerinin rafa kaldırıldığını” iddia eden Hollanda Parlamentosu, bu gerekçeyle, Ankara’ya yapılan Avrupa Birliği yardımlarının dondurulmasını istedi.

İKTİDAR PARTİLERİ REDDETTİ
Ana muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) ile Hristiyan Birliği (CDA), AB’nin aday üye sıfatıyla her yıl Türkiye’ye verdiği yıllık 600 milyon avroluk yardımın durdurulması için bir önerge verdi. Parlamento, Hollanda hükümetinin Türkiye’ye verilen yardımların durdurulması için Brüksel nezdinde girişimde bulunmasını istedi. Bununla da yetinilmedi, kendi tasarruflarında olmamasına rağmen, Türkiye’nin üyelik görüşmelerinin sonlandırılmasına dair önerge gündeme getirildi. Önerge, iktidar ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) ve İşçi Partisi’nin (PvdA) oylarıyla reddedildi.

SKANDALLAR BİTMEDİ
Bunun üzerine bir önerge de Müslüman nüfusa yönelik yardımlara ilişkin verildi. Türk hükümetinin Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Hollanda’daki camilere yaptığı finansal desteğin durdurulması istendi. Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) tarafından verilen önerge 67’ye karşı 75 milletvekilinin oylarıyla kabul edildi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “din özgürlüğü” nedeniyle Türkiye’nin finansal desteğini yasaklamanın kolay olmayacağını belirtti. Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher’in, bu konuda parlamentoya kapsamlı bilgi vereceği kaydedildi.

FETÖ’NÜN EN BÜYÜK ÜSLERİNDEN
Hollanda, FETÖ terör örgütünün, Avrupa’da devlet tarafından en ciddi desteği aldığı ülke. 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan örgüt, Hollanda’da son olarak okullarından çocuklarını almak isteyen ailelere yönelik şantajlarıyla gündeme geldi. Halen, Hollanda’da yaşayan Türk aileleri, FETÖ’nün kontrolündeki kolej ve okullarından çocuklarını almak isterken bin bir türlü zorluk ve şantajla karşılaşıyor, başka okullara gitmek isteyen öğrencilerin notları düşürülüyor.

CAMİLERE SALDIRILAR SÜRÜYOR
Bununla birlikte, Hollanda’da FETÖ, halkı camilere karşı da kışkırtıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde, Zwijndrecht, Zaandaam, Medemblik HDV camilerine saldırı yapıldı. Son dönemde vakıf ve camiler aleyhine yapılan maksatlı olumsuz haberlerin arkasından bu saldırıların yapıldığı belirtiliyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.