avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’cü hırsız ve haramzadelere suçüstü

KPSS hırsızlığı tescillenen Paralel Çete’nin, 2012 ALES VE KPDS sorularını da çaldığı ortaya çıktı. Milyonlarca öğrencinin geleceğini karartan Paralel, öte yandan sahte evraklarla devlet kaynaklarını hortumladığı da ortaya çıktı.

FETÖ’cü hırsız ve haramzadelere suçüstü
A+
A-

Paralel Yapı’ya dair soruşturmalar her gün yeni bir hırsızlık ve usulsüzlüğün ortaya çıkmasını sağlıyor. FETÖ elemanları bir yandan sınav sorularını çalarak kendi öğrencilerine servis ederken, diğer yandan usulsüzlüklere başvurarak devlet kaynaklarını hortumladı. Daha önce KPSS hırsızlığı ortaya çıkarılan Paralel Yapı’nın hilelerini araştıran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şimdi de 2012 ALES ve KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan M.Y.O , 2012 yılı ilkbahar dönemi KPDS ve ALES sınavları öncesinde yurtta kalırken Paralel Yapı’ya mensup kişilerin üçerli gruplar halinde farklı zamanlarda yurda alındığını belirterek, bize ‘Burada duyduklarını, gördüklerini kimseye söylemeyeceğine namusum ve şerefim üzerine yemin ederim’ şeklinde yemin ettirdiler.

SORULARIN AYNI
Kur’an- Kerim’e el bastırdılar. Ben, onlara bunun kul hakkı olduğunu söylediğimde Y. isimli abi bize herkesin soruları aldığını, bu nedenle kendilerinin de aldığını söyledi” şeklinde ifade verdi. Paralel Çete’nin soruları nasıl çaldığını ve kendi öğrencilerine verdiğini anlatan M.Y.O, şunları anlattı: “Bize bilgisayarda soruları göstererek cevaplarını ezberlettiler. Sınavda 80 soru soruluyordu. Bize 70 soru ve cevabı gösterildi. Cevap anahtarı bir belge olarak bize verilmedi. Bize soruları ve cevapları sınava yakın dönemde bir de sınavdan bir gün önce olmak üzere 2 kez gösterdiler. Ertesi gün sınava girdik ve bize gösterilen soruların aynısı çıktı. Daha sonra sınavdan 81.25 puan aldım. ALES’den de 120 soru ve cevabını verdiler. O sınavdan da hatırladığım kadarıyla 80 puan aldım. Görev yaptığım yerde Perşembe günleri evde sohbetlerimiz olurdu. Bu sohbetlerde Fethullah Gülen’in düşünceleri konuşulurdu.”

HIRSIZLIĞA KILIF
Türkan Saylan ve benzeri karşıt görüşlü insanlara düşmanca tavır alındığını belirten M.Y.O, “Bu süreçte bu gibi kişilerle mücadele etmek için onların yöntemlerini kullanabileceğimiz bize meşru bir şekilde anlatıldı. Bir başka ifadeyle; bizimle aynı görüşü ve dünya düşüncesini paylaşmayan bölücü, sosyalist, sol ateist düşünceye mensup kişilerin sınav sorularını ÖSYM’den çaldıklarını, onlarla, yine onların yöntemiyle mücadele edilmesi gerektiğini söylüyorlardı” dedi.

feto-hirsiz-sayilarla

CHP’YE OY VERDİLER
Bu şekilde AK Parti hükümetiyle mücadele edebileceğimizi söyledi. Biz de verilen bu emre itaat ettik ve cemaat mensupları olarak CHP’ye oy verdik” şeklinde konuştu. M.Y.O, dini duygularını kullanarak kendisini istismar eden Gülen ve diğer sorumlulardan şikayetçi oldu.

FETÖ/PDY OPERASYONLARI
FETÖ/PDY’ye yönelik, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “devlet bürokrasisi, emniyet ve yargıda yapılanmak”, “örgüte yakın kişilerin kamu kurumlarına ve TSK’ya yerleşmesini, yükselmesini sağlamak ve buralardaki bazı personelin tasfiyesini yapmak”, “örgüte finansman sağlamak”, “çıkarları doğrultusunda siyasetçileri, askerleri, iş adamlarını, bürokratları, emniyet personelini, gazetecileri, akademisyenleri usulsüz ve yasa dışı dinlemek”, “KPSS ve emniyet sınavları ile askeri sınavlarda usulsüzlük yapmak” gibi çok sayıda suçtan 2014’te başlatılan operasyonlarda, 2 yılda yaklaşık 750’si polis, 80’i asker olmak üzere yaklaşık bin 800 kişi gözaltına alındı.

DEVLETİN MALINI PEŞKEŞ ÇEKTİLER
İzmir’de Paralel Papı iddiasıyla başlatılan operaysonda SGK İzmir İl Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Paralel Yapı iddiasıyla başlatılan operasyonda “Örgüte haksız kazanç sağlandığı” iddiaları üzerine başlatılan inceleme doğrultusunda gözaltı talimatı verdi. İzmir, Ankara ve Adana’da gerçekleştirilen operasoynad İzmir SGK İl Müdürü E.B ile M.K, N.Ö, M.G, F.D.A. ve H.T.A’yı gözaltına aldı. Operasyon kapsamında 1 kişinin arandığı açıklandı. Müdürlerin SGK’nın malı olan tarihi köşk ile araziyi, usulsüz yöntemlerle, evrakta sahtecilik yapıp cemaate yakın olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesi’ne kiraladıkları iddia edildi.

GAZİANTEP’TE OPERASYON
Gaziantepte de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir holdinge ait 3 adreste arama yapıldı. Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir holdingin 3 ayrı adresinde eş zamanlı arama yaptı. Örgüte finansal destek sağlamak ve vergi kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla Karatarla Mahallesi ve İnönü Caddesi üzerindeki 3 adreste arama yapan polis, çok sayıda evrak ve bilgisayara incelemek üzere el koydu. Polis, yapılan aramaların ardından buralarda görevli 3 kişiyi de ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.