avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ medyası UETD üzerinden iftira atarak yurtdışı oylarına gölge düşürme derdinde

1 Kasım Genel Seçimleri için yurtdışında 8-25 Ekim tarihleri arasında kullanılan oyların Almanya, Hollanda ve Belçika’daki 11 seçim bölgesinde daha önce katlarca çuvallanarak diplomatik emanetli torbalara konulan oy çuvalları 27 Ekim’de Köln, Bonn Havalimanı’ndan Türkiye’ye gönderildi. FETÖ medyası ise bu esnada nasıl çektiği bilinmez bir fotoğrafla “seçimlere gölge düştü” ve “skandal bir olay yaşandı” algısını devşirmeye çalıştı.

FETÖ medyası UETD üzerinden iftira atarak yurtdışı oylarına gölge düşürme derdinde
A+
A-

HABER MERKEZİ – Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Almanya’daki kolu olan Zaman Almanya, yurtdışı oylarıyla ilgili iftira dolu bir haber yayınladı.

Başta Köln olmak üzere Almanya’daki 6, Hollanda’daki 3, Belçika’daki 2 seçim bölgesinden oluşan 11 seçim bölgesinde kullanılmış oylar 27 Ekim Salı günü Köln, Bonn Havalimanı’ndan Türkiye’ye gönderildi.

FETÖ medyasının “UETD’nin gurbetçi oylarının bulunduğu “kargo bölümünde” işi ne?” başlıklı haberinde öyle bir algı yapılıyor ki sanki UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik‘in oyların diplomatik torbalarda taşınması işlemini her partiden temsilciler gözlemlediği gibi bir AK Partili gözlemci olarak izlerken, o anlarda oyları değiştirmiş ve taşıma işleminin tamamını Çelik tek başına yapmışçasına oyları değiştirmiş.

Bu yetmediği gibi FETÖ medyası AK Parti’nin kesin zaferiyle sonuçlanacağı tahmin edilen yurtdışındaki seçim sonuçlarına kurguladıkları bu olayı da eklemleyerek, kaybedeceği belli olan ve FETÖ medyasına yaptıkları açıklamalardan, kaderlerini örgüte bağladıkları düşünülen CHP ve MHP yetkilisinden de FETÖ’nün istediği algıya ve “seçimlere gölge düşüyor” kurgusuna uygun olarak beyanatlar aldığı gözlerden kaçmadı.

FETÖ medyası tüm bunları yaparken, sanki yargılanmakta olan bir terör örgütü’nün uzantısı değilmiş gibi kendisinin AA ve TRT gibi akredite olmadığını söz konusu yönlendirme maksatlı haberinde sorarak algı yapmaktadır. FETÖ’nün medya operasyonu kokan haberinde AA ve TRT yetmediği gibi THY’yi de zan altında bırakıldı.

Bir CHP’li yetkilinin ağzından Başkonsolos Hüseyin Emre Engin’in UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’in oyların gönderilmesini izlemesi de araştırılacak bir konuymuş gibi öne sürülen haberde, Başkonsolos Hüseyin Emre Engin’in adının yalan ve hayal mahsulü bir şey için kullanıldığı da ortaya çıktı.

zaman uetd iftira suleyman celik dursun paksoy-foto

FETÖ elemanları, AK Partililerin istişare esnasındayken yasadışı yollardan bu fotoğrafı çektiler. Ancak Çelik, Paksoy ve Karayazılı çekinmeden görevlerini yaptılar ve oyların sağlıklı bir şekilde anavatan’a ulaşması için çalışmaya devam ettiler.

İlginçtir ki FETÖ medyası haberinde, seçimlere gölge düşürmeye yönelik algı yapmak isterken YSK Hollanda Sandık Saklama ve Ulaştırma Komisyonu’nun AK Partili üyeleri olan (UETD Rotterdam Başkanı) Dursun Paksoy ve Savaş Karayazılı’nın fotoğrafını kullandı.

AK Partili Dursun Paksoy “Oy torbalarının taşınmasının Sayın Genel Başkanımız tarafından izlenmesini bile hazmedemiyorlar. Eğer paralelcileri rahatsız etmişsek doğru iş yapmışız demektir. Tabi ki oylarımıza sahip çıkacağız, sağolsun UETD Genel Başkanımıza bizi yalnız bırakmadı” şeklinde konuşarak ekledi, “Haber FETÖ medyasının nasıl bir duruma düştüğünü ve ne dendi basit işlerden medet umduğunu da gösteriyor.” dedi.

Paksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü “Ele-başı Pensilvanya’da bulunan FETÖ adlı ihanet örgütü aynen Cumhurbaşkanımızın dediği gibi artık Türkiye düşmanı bir yapılanma olarak küçük şeyleri bile büyüterek AK Parti’yi yıpratmak için kendine malzeme arıyor. Artık bunlar zift medyası olarak anılmaktadır, itibar edilecek bir tarafları kalmadı. Bunlar medya değil örgüt bültenidir. Hollanda’da bile AK Parti’nin içinde fitne yaratmak için yapmadıkları ahlaksızlık ve yalan haber bırakmadılar. Ama Allah’a çok şükür AK Parti’yi hiç bir zaman bölemediler. Bunlara uyan bunlar gibi olsun. Giderek radikalleşiyor paralelciler, terörist olarak aranan Fethullah’ın yargılanıp hapse atıldığı günlerde bakalım ne yapacaklar. Bu da iktidarımıza nasıp olacak inşallah.”  

zaman uetd iftira suleyman celik dursun paksoy-yalan haber

Söz konusu iftira haberinin bir bölümü

FETÖ medyası haberinde kullandığı fotoğraftaki kişilerin Komisyon üyeleri olduğundan hiç bahsetmiyor.

“bölgeye girmemesi gereken, elini kolunu sallayarak girdiği” şeklinde ibareler kullanan FETÖ medyası hangi muhbirleri vasıtasıyla hava alanına girerek bu fotoğrafları çektiğinin ise soruşturulduğu belirtiliyor.

FETÖ medyasının “seçimlere gölge düştü” içerikli haberinin AK Parti’ye yurtdışından gelen desteğin engellenmesine ve bu gelen desteğin şaibeli gösterilmesine yönelik bir stratejinin ürünü olduğu belirtildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

oylar trye gonderildi

salih eren uetd carpici soylesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.