avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fethullahçı Terör Örgütü elemanı Zekeriya Öz Hollanda’da!

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elemanı olarak meslekten atılarak yaptığı sayısız cinayet, kumpas ve darbe girişimi için yargılanan terörist Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Hollanda’ya geldiği iddia edildi. İşte FETÖ’cü ikilinin kısa süreli uzun serüveni.

Fethullahçı Terör Örgütü elemanı Zekeriya Öz Hollanda’da!

Zekeriya Öz, Paralel yapı olarak ta adlandırılan eli kanlı cinayet şebekesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elemanı olarak savcı olduğu dönemde sayısız insanın intihar etmesine ve işkence sonucu yaşamlarının yitirmelerine neden olan bir firari sanık. AVRUPA TÜRK GAZETESİ olarak haberimizde Zekeriya Öz’ün artık Avrupa Türklerine rahtsızlık veren onun Avrupa’ya gelişine ve kısa süredeki uzun kaçış serüvenini adım adım ele aldık.

KAÇAKLAR ALMANYA’DA
Savcı olarak görevde oldukları dönemde görevlerini FETÖ’nün çıkarları çerçevesinde kötüye kullanarak hukuk cinayetleri işlemiş ve ölümle sonuçlanan sayısız haksızlık ve yolsuzluk yaptıkları için soruşturularak HSYK tarafından meslekten atılan FETÖ elamanı Zekerya Öz ve Celal Kara, işledikleri büyük suçlar nedeniyle haklarında başlayan yargılamalardan korkarak yurtdışına kaçmıştı. İkili Gürcistan’a oradan da Ermenistan’a kaçmıştı. FETÖ’cü Zekeriya Öz son olarak suç ortağı Kara ile birlikte Almanya’da görüldü.

takvim-zekeriya-oz-ve-celal-kara-bulundu-10-kisilik-ekip-almanyada-paketlenmeleri-an-meselesi

Takvim “10 kişilik özel bir ekibin Almanya’ya gittiği”ni yazdı. “Zek’i bulduk” başlığıyla verilen haberde “ki firari paralelcinin paketlenmesi an meselesi” ifadesi yer aldı.

FRANKFURT’TA FETÖ OTELİNDE
Kaçak Zekeriya Öz ve Celal Kara, Güneş’in haberine göre 16 Ağustos’ta Frankfurt yakınlarındaki Hanau kasabasında saklandığının ortaya çıkmasının ardından, kaçak ikili ertesi gün cemaat görünümlü FETÖ’cülerin bir otelinde ağırlandığı tespit edildi.

Kaçak savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara’yı Frankfurt’a iner inmez FETÖ Almanya abilerinden Musa Karakuş tarafından karşılandı. Karakuş, iki kaçağı hızla 25 km uzaklıktaki Hanau kasabasındaki Römerhöf oteline getirdi. Firari sanıklar Öz ve Kara iki gün boyunca bu otelde saklandı. Bu sırada kaçaklar Kanada’ya ulaştırılması için hazırlıklar yapıldığı iddia edildi.

PLANI PARALEL HAZIRLADI
Hanau kasabasındaki “Römerhof” otelinde cemaat görünümlü FETÖ tarafından misafir edilen kaçaklar Zekeriya Öz ve Celal Kara için son durak Berlin üzerinden Kanada olacağı iddia edildi. Güneş’in haberine göre FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen, Öz ve Kara’nın sağ salim ve yakalanmadan Kanada’ya ulaşabilmesi için kaçış planını bizzat kendisi sevk ve idare ediyor. ABD tarafından iade edilmesi ihtimaline karşılık, elebaşı Gülen’in de Kanada’ya kaçırılması planı masaya yatırılmıştı.

celal kara ve zekeriya oz almanyadan-da-kaciyorlar

Millet ve demokrasi düşmanı olarak tanınan, son yüz yılda hukukun en fazla ırzına geçen kişiler olarak yargılanıyorlar Celal Kara ve Zekeriya Öz.

ABİLER İÇKİ SATIŞI DA YAPIYORMUŞ
Darbeci ve çeteci eski savcıların cemaat görünümlü yasadışı örgütleri tarafından misafir edildiği otelde içki satışı yapılması dikkatlerden kaçmadı. Paralel Yapı’nın dersane ve okullarında eğitim gören öğrencilerin de dönem dönem misafir edildiği otelin sponsorlarından biri de Almanya’nın ünlü bira markalarından Veltins. Otelin işletmecisi ise cemaatin Almanya abilerinden Musa Karakuş ve Özkan Akova olduğu belirlendi.

İSRAİL ELÇİLİĞİNDE NE İŞİ VAR?
17-25 Aralık darbe girişiminin mimarlarından FETÖ elemanı Zekeriya Öz’ün İsrail Büyükelçiliği’nin içinde 4 saat görüşme yaptığına şahit olan Emekli Emniyet Amiri Ertan Gönül “İsrail Büyükelçiliği’nin karşısında bizim büromuz vardı. Baktım karşıdan Elçiliğin Mahatma Gandi’nin diğer kapısından Zekeriya Öz ve yanında bir bayan geliyor. Önce algılayamadım sonra baktım yaklaşınca tanıdım kendisini, yanındaki bayanla beraber” dedi. Gönül’ün sözleri, elebaşı Gülen’in “Güneydeki sevdiğimiz ülke” olarak tabir ettiği İsrail’in Fethullahçı Terör Örgütü ile ilişkisini daha da netleştirdi.

zekeriya-oz gobek

FETÖ elemanı Zekeriya Öz, değişik zamanlarda ‘Savcı’ kimliğini kötüye kullanarak Türk kamu kurumlarını basını da çağırarak büyük bir gösteriş havasına basmıştır. Bu mafyavari faaliyetlerinde Öz, bir anlamda ağırlığını koymanın simgesi olarak kullandığı göbeğini basına göstermekten hiç çekinmedi.

FETÖ’DE HER YOL VAR, YOK YOK!
Himmet paralarıyla Kıbrıs’ta kumar oynayıp, alem yapan Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak’ın ortaya çıkan skandalı “Bu nasıl Müslümanlık?” ve “bu nasıl cemaat?” sorusunu akıllara getirmişti. Örgütün Almanya’daki otelde alkollü içkinin yer alması, sponsorları arasında ünlü Alman içki markası Veltins bulunması, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

DUBAİ OTELLERİ KADAR RAHAT DEĞİL
Dönemin savıcısı Zekeriya Öz’ün saklandığı otel, Dubai’de tatil yaptığı ultra lüks otel kadar rahat değil. Aldığı savcılık maaşına karşı yaptığı ultra lüks tatille gündeme gelen darbeci Zekeriya Öz, büyük tepki toplamıştı. Öz iddiaları önce yalanlamış, otel faturalarının ortaya çıkmasının ardından sessiz kalmayı tercih etmişti.

ALMANYA’DA GELİŞMELER
Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya’ya kaçan Zekeriya Öz’ü istemesi gözleri o ülkeye çevirtti. Almanya’daki Türkiye düşmanı ve Türk karşıtı Türk kökenli milletvekilleri kaçak eski savcıları koruyacaklarını Öz ve Kara’nın Almanya’da iltica talebinde bulunmaları gerektiği yönünde basına açıklamalar yaptı. Akşam vekillerin de aralarında bulunduğu o siyasilerin demeçleri sıraladı. İşte demeçler:

SPD’Lİ EROL ÖZKARACA TERÖRİSTLERE SİNYAL VERDİ: ‘HAZIRIZ’
Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyaleti Milletvekili ve ceza hukuku avukatı olan Erol Özkaraca kaçak savcıları korumakla kalmadı bir de kaçaklar için ‘kurtulma’ mesajı verdi. Akşam’ın haberine göre Özkaraca “Eğer Zekeriya Öz, Almanya’ya iltica başvurusunda bulunursa, burada kalma şansı var. Almanya’daki iltica yasasıyla Öz’ün durumunda olan politik suçluları koruyoruz” diyerek alenen ‘iltica başvurusunda bulunun’ dedi. Özkaraca bununla da kalmadı: “Eğer hukuksal destek isterse buna hazırım.” sinyalini verdi.

İLTİCA İÇİN KABUL EDİLEBİLİR
Akşam’ın ulaştığı Özkaraca “Alman İltica Yasası’na göre Alman makamları derinlemesine Öz’ü dinlemek ve anlatılanları soruşturmak zorunda. Eğer Öz’ün gerçekten siyasi baskı ya da politik görüşleri dolayısıyla böyle bir talepte bulunduğuna kanaat getirilirse iltica talebi kabul edilir. Öz’ün geçmişini göz önünde tutup bugüne de baktığımda politik görüşleri dolayısıyla bu baskıya uğradığı ihtimali çok güçlü dolayısıyla büyük ihtimalle iltica başvurusunu kazanır” dedi.

TERÖRİST ÖZ İFADE VERMİŞ
Masum insanların kanını eline taşıyan ve vatan haini olarak bilinen Zekeriya Öz’ün dün Frankfurt am Main Savcılığı’na uzun süren bir ifade verdiği iddia edildi. Akşam’ın ulaştığı Frankfurt am Main Savcılığı basın yetkilisi ise bilgisi olmadığını ifade etti.

FETÖ ELEMANI ÖZ TÜRK DEVLETİNE BÜYÜK HAKARETLER ETTİ
Almanya Yeşiller Partisi’nden (Bündnis 90/Die Grünen) Memet Kılıç “İslamcılar” diyerek suçladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “İslamcının demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi kaygısı yoktur. O sadece gücü ele geçirip yağma yapar. Türkiye’de İslamcıların Almanya’ya verecek hukuk dersleri yoktur” diyerek hakaret etti.

sevim-dadelen-die-linke

Sol Parti (Die Linke) Almanya Federal milletvekili Sevim Dağdelen

BAZI ODAKLAR ‘ALMANYA İADE ETMESİN’ DESTEĞİ BAŞLATTILAR
Sol Parti (Die Linke) Berlin Eyalet Milletvekili Hakan Taş ise “Öz’ün Türkiye’de siyasi iktidarın kurbanı olduğu yönünde bir düşünce sabitlenirse Almanya’dan iltica talebinde bulunabilir” şeklinde bir açıklama yaptı. Taş’ın açıklamasına bir destek de partisinden Federal Milletvekili Sevim Dağdelen’den geldi. Dağdelen’de Alman makamlarını manipüle ederek “AKP rejiminden buraya kaçan hiç kimse Almanya tarafından Türkiye’ye geri gönderilmemeli, Alman hükümetinden de bunu bekliyorum” şeklinde konuştu.

HAKLARINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Meslekten ihraç edilen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Almanya’ya kaçışının perde arkasındaki neden ortaya çıktı. Akşam’ın haberine göre istihbarat birimlerinin verdiği bilgiye göre, ikili devletin gizli belgelerini de kaçırmış. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Zekeriya Öz’ü Almanya’dan istemesinin ardından demokrasi düşmanı Fethullahçı darbeciler hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Bir yandan savcılığın kırmızı bülten için hazırlığı sürerken diğer yandan da kaçak eski savcıların kritik isimler olması nedeniyle istihbarat birimleri tüm irtibatları mercek altına aldı. Akşam’ın haberine göre istihbarat birimleri tarafından izlerinin bulunmasıyla ilgili de çalışma başlatıldı.

Öz ve Kara’nın firar etmeden önce görüştüğü kişiler, attıkları tüm adımlar takibe alındı. Öz’ün devletin gizli belge ve bilgilerini de yanında götürdüğü öğrenildi. Öz’ün özellikle hükümete karşı kullanılabilecek belgeleri Türkiye’ye iade edilmemesi karşılığında Alman istihbarat birimleriyle paylaşacağı değerlendiriliyor.

zekeriya oz merkel

İstese de istemese de o artık Merkel’in bir oyuncağı. Bütün kaderi Merkel’in kararına bağlı.

ALMANYA’DAN FETHULLAH GÜLEN ÖRGÜTÜNE SKANDAL KORUMA VE PARASAL DESTEK İTİRAFI
Almanya, cemaat görünümlü Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) Türkiye’ye karşı tavırlarından dolayı koruyor. Örgüte bütçeden pay verildiği de Merkel hükümeti tarafından itiraf edildi. FETÖ’nün son dönemlerde Türkiye karşıtı politika izleyen Alman hükümeti tarafından adeta korunduğu ortaya çıktı. FETÖ’yü eleştiren Almanya Sol Parti’den Dr. Gregor Gysi’nin Fethullah Gülen ve yasadışı örgütüne yönelik soru önergeleri bunu kanıtladı. 29 Eylül 2011 tarihli soru önergesinde “Gülen cemaati ile Alman kamu kurum ve kuruluşları arasındaki bağlantılar”ın sorulduğu önergeye verilen cevap skandal itiraflar içeriyor ve çok kritik sorulara cevap verilemediği dikkat çekiyor. Merkel hükümeti tarafından verilen cevapta Gülen örgütünün Alman istihbarat örgütleri tarafından izlenmediği, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Türkiye’de ‘Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ gibi Gülen örgütüne bağlı sivil toplum kuruluşlarıyla iletişimde olduğu, ve örgütün bütçeden para aldığı ifade ediliyor. Alman hükümeti Fethullah Gülen ve yasadışı çetesine ‘dini temelli organizasyon’ olarak aklayıp iddia edilen faaliyetlerde bulunduğuna ilişkin hiçbir kanıt bulamadıklarını söylüyor. FETÖ’nün Almanya’daki ‘Pangea Wettbewerb’ adlı bilim olimpiyatlarını övüp bu yarışmanın Eğitim Bakanlığı tarafından desteklendiğini de itiraf ediyor.

O İKİ FETHULLAHÇI ARTIK KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN İKİ TERÖRİST!
Bir son dakika haberi olarak ise; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında tutuklama talepli yakalama kararı verilmeden önce yurt dışına çıktıkları tespit edilen Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında dün gece kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na başvurduğu belirtildi.

İKİ KAÇAK ŞİMDİ NE YAPACAK?
FETÖ medyası sürekli hedef saptırarak cesur medyanın yerini tespit ettiği kaçak Öz ve Kara’nın bulunduğu yer hakkında spekülasyona neden olan haberler yapıyor. Almanya’da Türkler harekete geçmişken Öz’ün Pensilvanya’ya geçme ihtimali üzerinde duran analizciler şu analizi gözden kaçırmış görünüyor. O da Öz’ün Hollanda’ya gideceği bilgisi.

FETHULLAHÇI TERÖRİSTLER HOLLANDA YOLCUSU
FETÖ elamanı Zekeriya Öz’ün büyük bir sansasyonla Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı elindeki bavullar dolusu evrakla şikayet etmek için Lahey Uluslararası Adalet Divanı’na geleceği tespit edildi. Öz’ün sembolikte olsa FETÖ’nün Hollanda’daki uzantılarıyla böyle bir şova girişeceklerinin bilgisi alınırken, hazırlıkların sürdü kaydedildi.

Takvim başyazarı Ergün Diler dün yazdığı yazısında ihaneti şu cümlelerle tarif etti: “Bir dönem en kudretli isimlerden olan Savcı Zekeriya Öz ile Celal Kara, Almanya’da ortaya çıktı. ULM şehrindeki Intercity Hotel’de konaklıyorlar. Geceliği 79 EURO olan otelde kalsalar da etraftaki pek çok otel lobisinde inanılmaz toplantı trafiği içerisindeler. Gelenin gidenin hesabı yok. Değişik değişik konu ve dosyalar üzerinde kafa patlatıyorlar. Yakınlarında olan bir dostum arayıp önemi bilgiler verdi. Hepsini söyleme şansım yok. Ama anladığım kadarıyla KAÇAK SAVCILAR YER DEĞİŞTİRECEK . Muhtemelen ULM’den sonraki durakları HOLLANDA olacak. Ne yapacaklar bilemem ama LAHEY’e gitmek için büyük bir ekiple çalışıyorlar. Yeni yerleri hakkında en kısa zamanda bilgi veririm. Ama hareket halindeler! Sinirleri de bozuk! Pek keyifli değiller. Bunlar benim alabildiklerim…”

TÜRK MİLLETİ BU FETÖ’CÜLERİN TAKİPÇİSİ
Onlarca masum insanın ölümüne ve yüz binlerce Türk insanının özel yaşamlarının ifşa edilmesine kadar varan sayısız mağduriyet yaşattıkları ve suç işledikleri için meslekten atılarak yargılanan FETÖ elemanı firari sanıklar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın terörist faaliyetleri karşısında nasıl Hollanda’da tutunacakları merak konusu. Bunun yanı sıra Hollanda Türklerinin örgütlü bölümü olan Türk sivil toplum kuruluşları ile Türkiye sevdalısı her ferdin harekete geçmek üzere hazırlık içinde olayları takip ettikleri bilgileri gelirken zaman zaman terör örgütü PKK’ya kucak açan Hollanda makamlarının nasıl önlem alacakları veya destek çıkacakları şimdiden aydınların gündeminde tartışılıyor. AVRUPA TÜRK GAZETESİ, kaçakların takipçisi ve halkın yansıması olan milli iradenin sözcüsü olmaya devam edecektir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Avrupa Türk Gazetesi © ATGtv (23-11-2015)

Savcılık, Zekeriya Öz ve Celal Kara için kırmızı bülten talebini Adalet Bakanlığı’na iletti:

zekeriya oz hollandada

zekeriya oz ve calal kara ermenistana kacti

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.