avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz’

Üsküdar’da Hacı Harun Ekşi Camii açılışında konuşan Başkan Erdoğan, “Burada depremle ilgili sıkıntı var. Bütün mesele gönüllülük esasına dayalıdır. Kimseyi buradan kovmaya dayalı bir şey, kentsel dönüşümde, söz konusu değildir” dedi. 

‘Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz’
07.02.2019
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hacı Harun Ekşi Camisi’nin açılışını yaptı. Bölgenin depreme dayanıklılık noktasında sıkıntılı olduğunu belirten Erdoğan, külliye olarak yapılan müştemilat içerisinde 2 bin 100 kişilik cami olduğunu, 55 yataklı bir yurdun bulunduğunu, imam ve müezzin için lojmanların yer aldığını söyledi. Konuşmasında bölgedeki kentsel dönüşüm sorunlarına da değinen Erdoğan şunları kaydetti: “Bizim zorla bir kentsel dönüşüm adımımız yok. Burada, depremle ilgili bir sıkıntı var ama bütün mesele gönüllük esasına dayalı olarak… 

“Gelin bana bildirin”

Bazı müteahhitler diyormuş ki ‘Ben yüzde 60’ını, 70’ini alırım ondan sonra da seni kapıya koyarım’. Müteahhidin dediği geçerli değil ki. Siz Cumhurbaşkanının dediğini dinlemiyorsunuz, bakanların dediğini dinlemiyorsunuz, belediye başkanının dediğini dinlemiyorsunuz, müteahhidin dediğini dinliyorsun. Sen müteahhide evini vermeye mecbur değilsin. Her şey, gönüllülük esasına dayalıdır. Böyle bir  sıkıntı olduğu anda muhtara, belediye başkanımıza, bana durumu bildirin. Mağduriyete fırsat vermeyiz. Müteahhitler kazansın diye böyle bir adımı atmayız.” 

Barış Manço’lu paylaşım 

Başkan Erdoğan, Barış Manço’yu vefatının 20. yılında şu sözlerle andı: “Müzik dünyamızın duayen ismi, 7’den 77’ye herkesin gönlünde çok özel bir yere sahip Barış Manço’yu saygıyla ve rahmetle yad ediyorum.” 

Erdoğan’dan birinci yılda anlamlı mesaj

Emine Erdoğan, Okuryazarlık Seferberliği’nin ilk yılında Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını bildirerek paylaşımda bulundu: “Geçen yıl bugün başlattığımız Okur Yazarlık Seferberliği ilk yılında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Tarlasından, fabrikasından çıkıp, geçmişteki  imkansızlıkları telafi ederek, okuma-yazma öğrenen tüm kursiyerleri ve Milli  Eğitim Bakanlığı’nın emektar öğretmenlerini tebrik ediyorum.” 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.