avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Evet diyen MHP lideri Bahçeli: Ülkemiz için yeminimiz var

MHP lideri Bahçeli referandum sürecine ilişkin açıklama yapıyor. Referandum sürecine ilişkin değerlendirme yapan Bahçeli, “Derdi millet olanın devası hizmettir” dedi. “Ülkemiz için yeminimiz vardır” diyen Bahçeli, “Bu yemin bir kere edilmiştir. Bizim için yeminler bozulmak, kinlenmek için değil, tutulmak; gerekirse uğruna kendimizi feda etmek içindir” ifadelerini kullandı.

Evet diyen MHP lideri Bahçeli: Ülkemiz için yeminimiz var
12.02.2017
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Milletvekilleri Toplantısı Değerlendirme Oturumu sonrasında gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı yaptı.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Referandum sürecini enine boyuna ele aldık. Derdi millet olanın devası hizmettir. Milletin huzuru için ön almalıyız.

Rus savaş uçağının askerlerimizin olduğu binayı vurması

Rusya’nın saldırının sorumluluğunu TSK’nın üzerine atmaya çalışması iyi niyetten uzak, kafa karıştırıcı, ahlaktan uzaktır. Rusların iddia ettiği yanlış koordinat verildiği bilgisi Türkiye için mümkün değildir.

Rusya suçu Türkiye’nin üstüne atmaya çalışıyor. Bu yanlıştır, ayıptır.

Şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Karşımızdaki muhatap Rusya Federasyonu ise, biz de Türkiye Cumhuriyeti’yiz. Kendimize güvenmeli, gücümüzün farkına varmalıyız.

Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç

Türkiye çok çetin, çok çekişmeli günlerden geçmektedir. İç ve dış sorun alanlarımız gittikçe karmaşıklaşmakta, günbegün gelişmektedir.

Ekonomideki durgunluk ciddi boyutlarda, dövizlerdeki artışlar vatandaşlarımızı hedef almaktadır. Bunun üstüne, ne getirip ne götürmeyeceği belirsiz olan Türkiye Varlık Fonu’na bazı kurumların devri önemli alarm taşımıştır.

“Yeminimiz var”

Ülkemiz için yeminimiz vardır ve bu yemin bir kere edilmiştir. Bizim için yeminler bozulmak, kinlenmek için değil, tutulmak; gerekirse uğruna kendimizi feda etmek içindir. Yemin Türklüğün bekasıdır. Yemin, Türk milletinin birliği ve sağlam iradesidir. Yemin onurdur, milli sesleniştir. Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Yemin ettik, vazgeçmeyeceğiz; Türk bayrağını hak ettiği yere son nefer kalsak da dikeceğiz. Bir devleti devlet yapan egemenlik hakkıyla birlikte toprak unsuru yani vatan, insan unsuru yani millettir. Büyük ecdadımız Osman Gazi’nin rüyasında göğsünden yükselip tüm dünyayı saran çınar, ulu bir müjdedir.

“Artık kalıcı nitelikli bir milli mutabakatın şart olduğunu görüyor, fiili durum ve açmazın bir an önce sonlanarak töreye uygun devlet düzenin devamını ertelenemez bir hedef görüyoruz.”

“Muhalefet partisi olarak milletimizin bizden taleplerini demokratik edep ve sorumluluk bilinciyle yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Parti olarak, Cumhurbaşkanının onayından sonra 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumuna bu şekilde yaklaşıyoruz. Artık kalıcı nitelikli bir milli mutabakatın şart olduğunu görüyor, fiili durum ve açmazın bir an önce sonlanarak töreye uygun devlet düzenin devamını ertelenemez bir hedef görüyoruz. Uzlaşmanın, sorumluluk ruhuyla milli şuuru buluşturmuş siyasi bir vicdanda vasat ve varlık bulacağına inandık, inanıyoruz. Bizim uzlaşacağımız alan milli ve manevi değerlerle sınırlıdır.”

16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumuna bu şekilde yaklaşıyoruz.

2007’deki cumhurbaşkanlığı seçiminin önüne 367 takozunu koyan sorumsuz ve ahmaklar sistem değişikliğinin önünü açtı.

Aramızda yatarken miskin miskin yatanların, şimdi hayır kampanyasına katılmaları kara mizahtır.

16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceğiz. Evet diyecek, mahkemelerin tarafsızlığını sağlayacağız; 18 yaşındaki gençlerimizin önünü açacağız; Türkiye Büyük Millet Meclisi seçim dönemi ile Cumhurbaşkanlığı seçim gününü aynı güne alacağız; Meclis’imizin denetim fonksiyonlarını güçlendireceğiz; yasama, yürütme ve yargı arasındaki hakları kalın olarak çizeceğiz; ilk kez cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getireceğiz; yürütmeyi tek elde toplayıp devletteki karmaşa ve kafa karışıklığını sonlandıracağız. ”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.