avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan’ın İş Bankası hisseleri açıklamasına CHP’den ilk yanıt

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye geçmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP’den yanıt geldi. Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren, Bülent Tezcan, “hukuk dışı bir dizi ekonomik operasyonlara hazırlık gibi görünüyor” dedi.

Erdoğan’ın İş Bankası hisseleri açıklamasına CHP’den ilk yanıt
19.09.2018
A+
A-

Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hissesine dikkat çekerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı bir siyasi partinin etiketi altına giremez” dedi, hisselerin Hazine’ye devredilebileceğini söyledi.

EKONOMİK OPERASYONLARA HAZIRLIK
Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerini tartışmaya açması, CHP’de şok etkisi yarattı. Konuyla ilgili CHP’den ilk açıklama Parti Meclis Üyesi, Bülent Tezcan’dan geldi. Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren Tezcan, sosyal medya üzerinden “Darbeciler Atatürk’ün mirası ile uğraşmaktan bıkmıyor. 38 yıl önce Kenan Evren, şimdi de Erdoğan!.. Atatürk’ün bütün siyasi mirasına husumet besleyen Erdoğan şimdi de şahsi mirasına saldırıyor. Erdoğan’ın Atatürk’ün mirasına saldırı ve saygısızlık niteliğindeki İş Bankası tartışmasını açmasının amacı dikkatleri ekonomik krizden başka alana taşıma çabası ve hukuk dışı bir dizi ekonomik operasyonlara hazırlık gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve CHP’nin İş Bankası’ndaki tartışma konusu olan yüzde 28 hissesini yeniden gündeme getirmişti.

“Bir TV kanalı açmış açmamış çok önemli değil. Partili birinin televizyonu da olabilir. Bunlar önemli değil. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer.

Öyle mi? Vakıfbank’ta da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ciddi bir hissesi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu hissesini genel müdürlüğe aktarmak için gerekli talimatı verdik. Oradan gelecek gelir vakıf yatırımlarında kullanılsın. Zaten haram. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün haramla ne alakası olur? Olmaması lazım. Bunu Vakıf Katılım’a veya genel müdürlüğe vermesi lazım ki Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün eserlerinde bu harcamaları yapsın. Bu çok çok ciddi bir imkan.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.