avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan kabineyi topluyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kabineye başkanlık edeceğim” dediği Bakanlar Kurulu toplantısı yarın yapılacak. Toplantı Erdoğan’ın “Başkanlık” hazırlığı olarak değerlendiriliyor. Toplantı öncesinde Başbakan Davutoğlu’na yönelik eleştirileri de bu yorumu kuvvetlendiriyor.

Erdoğan kabineyi topluyor!
18.01.2015
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerle duyurduğu Bakanlar Kurulu’nu toplama kararı yarın uygulanacak. Toplantı yarın Saray’da yapılacak. Erdoğan, ilk kez Cumhurbaşkanı olarak kabineyi toplayacak.

Başkanlık sistemi tartışmalarını da beraberinde getiren toplantı, Erdoğan’ın son açıklamalarıyla birlikte değerlendirildiğinde oldukça önem taşıyor. Erdoğan’ın sözlerinde, Başbakanlığı devrettiği Ahmet Davutğlu’na yönelik eleştiriler yer aldı.

Perşembe akşamı, AKP’li kadın milletvekillerini Saray’da ağırlayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki istişare sisteminin çalışmadığını kaydetti. Erdoğan’ın vekillere, “Arada bir uyum olabilmesi için Başkanlık sistemine ihtiyaç var” dediği belirtildi.

“Başbakanla uyum sorunumuz var” mesajı veren Erdoğan, Davutoğlu’nun açıkladığı şeffaflık yasası paketini de eleştirdi. Erdoğan’ın dikkat çektiiği iki nokta, paketteki mal bildirimi ve inşaat sektörüyle ilgili maddeler oldu.

Davutoğlu cephesi ise Erdoğan’ın adımlarına karşı sessizliğini koruyor. Başbakan bu zamana kadar Başkanlık sistemiyle ilgili bir yorumda bulunmadı.

Erdoğan’ın toplantıda “başkanlık sistemine hazırlanın” mesajı vereceği belirtiliyor.

AKP’li milletvekillerinin ağırlıklı olarak Erdoğan’ın başkanlığını desteklediği ifade ediliyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.