avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan ile Çipras ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Ankara’da ortak basın toplantısı yaptı.

Erdoğan ile Çipras ortak basın toplantısı düzenledi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Çipras Aleksis Çipras, Beştepe’deki görüşme sonrası ortak açıklama gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Çipras ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmedeki sartır başları şu şekilde:

“FETÖ’CÜ DARBECİ ASKERLERİN İADESİ”

Erdoğan, “Teröre karşı ortak tutum takınmalıyız. Yunanistan’dan beklentimiz FETÖ, PKK, DHKP-C terör örgütü mensuplarının sığındığı güvenli bir ülke haline gelmemesidir.
Görüşmelerde, FETÖ’cu darbecilerin ülkemize iadesine yönelik beklentilerimizi, Yunanlı dostlarımızın bir kez daha dikkatine getirmiş olduk.
İzmir ve Selanik arasında yolcu ve yük taşıma imkanı sağlayacak deniz seferlerinin başlatılması, İstanbul ve Selanik arasında hızlı demiryolu hattı kurulması ve İpsala Kipi Gümrük Kapısında ikinci köprünün tamamlanmasına dair projeleri görüştük” dedi.

Erdoğan ile Çipras ortak basın toplantısı düzenledi VİDEO


Erdoğan ile Çipras ortak basın toplantısı düzenledi

“AB, VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI, SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ”

Avrupa Birliği’ni eleştiren Erdoğan, “Başta vize serbestisi olmak üzere 18 Mart Mutabakatı’ndan doğan sorumluluklarını hayata geçirmemiştir. Biz nasıl sözlerimizi tutuyorsak, Avrupa Birliği tarafının da ahdine vefa göstermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Çipras ortak basın toplantısı düzenledi

ÇİPRAS: KENDİ ÇAPIMDA BİR REKOR KIRDIM

Çipras’ın konuşmasından satır başları:

“15 Temmuz darbe girişimi, aramızdaki iyi ilişkileri sekteye uğratan bir gelişme oldu. O gece, ben size ilk telefon eden liderlerden birisiydim. Biz demokrasiyi destekleyen bir ülkeyiz.
Bölgedeki sorunlara mahkum olmak zorunda değiliz. Sorunlara barışçıl bir çözüm bulmak için çaba harcamaya devam ediyoruz. Kendi çapımda bir rekor kırdım, Türkiye’yi Başbakan olarak 4 kez ziyaret ettim.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.