avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Fethullah ve çetesinin İslam’la ilgisi yoktur!

Mehmet Görmez, “Paralel Yapı meselesinde Diyanet tarihinde gerçekten çok zorlanılmıştır. Diyanet’in tarihinde de benzeri yoktur. İslam tarihinde de benzeri yoktur. Çünkü farklıdır. İnanç, ahlak ve eğitim diye yola çıkılmıştır” diye kurduğu cümlelerde İslam’ı kötüye kullanan terörden suçlu firari sanık Fethullah Gülen’in gerçek yüzünü anlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Fethullah ve çetesinin İslam’la ilgisi yoktur!
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Kanal A’da yayınlanan ‘Türkiye’nin Seçimi’ programına konuk oldu; Gazze ziyareti, Kudüs, Mescid-i Aksa, Paralel Yapı ve IŞİD hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Görmez’in açıklamalarından satır başları:

GÖRMEZ’DEN FETÖ ELE-BAŞI FETHULLAH GÜLEN’E: HANGİ RÜYA, KUR’AN ve SÜNNETİN ÖNÜNE GEÇEBİLİR?
“Paralel Yapı meselesinde biz Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde gerçekten çok zorlanmıştır. Diyanet’in tarihinde de benzeri yoktur. İslam Tarihinde de benzeri yoktur. Çünkü farklıdır. İnanç, ahlak ve eğitim diye yola çıkılmıştır. Ama uluslararası politik bir aktöre dönüşme kararında birincisi kardeşlik, yara almıştır. İkincisi İslam Dini bundan çok zarar görmüştür.

FETÖ BÖLÜCÜDÜR, GÜLEN İSLAM DIŞIDIR
Biz bunun cami hizmetine bulaşmaması için, cemaatin arasında bir bölünmeye yol açmaması için gerçekten çok büyük bir çaba içerisinde olduk. Ama yanlışa da yanlış dedik. Çünkü hakikat hiç kimsenin tekelinde değildir. İslam’ın teolojisi bellidir. Kaynakları bellidir. Başka bilgi kaynakları ile başka şeyler inşa edilemez.

CEMAAT KILIKLI FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ’NÜN AMACI BAŞKA
Milletle, bu bir hayır müessesi ise, bu bir sivil toplum müessesesi ise ve kendi yapısını da çiftçinin işçinin alın teri ile kazandığı kuruşlar üzerine bina etmişse, her biri ile bir anlaşması vardır. O anlaşmaya göre benim sınırlarım bu toplumun imanına, ahlakına, ilmine irfanına hizmettir. Siz toplumdan aldığınız bu hayır hasenatı politik, bir güce dönüştürüp uluslararası alan da da bunu böyle ima ettiğin, zaman o zaman farklı şeyler ortaya çıkıyor.”

FETHULLAH’IN RÜYALARININ İSLAMLA İLGİSİ OLAMAZ
“Başımızdaki insan ne hata ederse bu hatanın bir hikmeti vardır” Bu İslami değildir. Mutlaka bir hikmeti vardır. Efendim, ‘Peygamberimizle görüşüyor, şöyle rüyalar görüyor vs. Bunların İslam nazarında hiçbir geçerliliği yoktur. Kur’an ve sünnet dururken kimin haddine? Hangi rüya Kur’an’ın ve sünnetin önüne geçebilir. İzleyen bütün kardeşlerimden istirham ediyorum. Bunu artık bir bölünme, parçalanma ve nefret konusu olmaktan çıkarın.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

İşte Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in terörden suçlu firari sanık Fethullah Gülen’ı ve çetesini ifşa ettiği ve bu çetenin İslam’a verdiği zararları anlattığı o anlar:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.