avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5046
EURO
34,7434
ALTIN
2.485,84
BIST
9.492,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

DİTİB’i Türkiye’den koparmak istiyorlar; soru önergesi verildi

“Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) yönelik kirli bir algı operasyonu yönetiliyor. Almanya, DİTİB’i teslim almak ve Türkiye ile bağını koparmak istiyor”

DİTİB’i Türkiye’den koparmak istiyorlar; soru önergesi verildi
A+
A-

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya’nın, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki kirli akla teslim olduğunu iddia ederek, “Şu anda Avrupa; FETÖ’nün, PKK’nın, sol terör örgütlerinin üssü haline geldi. Almanya şimdi bunlara, orada yaşayan Müslümanların içerisinden devşirdikleri, tıpkı FETÖ gibi dindarlık kimliği altında ajanlaştırmaya başladığı kişileri de ilave ediyor” dedi. Külünk, konuyla ilgili TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sorularını cevaplamasını istedi. Metin Külünk, soru önergesinde, “Türkiye’de faal olan, Avrupa ya da Almanya kökenli hangi STK’ların bulunduğunu, Avrupa ve Almanya makamlarının bu STK’ların hangi faaliyetlerinden haberdar olduğunu ve ne kadar destek olduklarını” öğrenmek istedi.

Önergesi hakkında açıklamalarda bulunan Külünk, Avrupa’da 2008 finans krizinin ardından, ırkçı ve faşist politikaların çok daha fazla güçlenmeye başladığını vurguladı. Külünk, Avrupa’nın çok ciddi anlamda İslamofobi sorunu olduğunu, ancak bu sorununu çözmek de istemediğini bildirdi. Avrupa’da çok ciddi anlamda Türk düşmanlığının yükseldiğini ve İslamofobi ile birlikte “Türkfobi” oluştuğunu kaydeden Külünk, “Avrupa; bir taraftan Avrupa İslami diye bir kavram üretip, kendi emperyalist çıkarları için Müslümanları ve Ortadoğu’yu, özellikle de Türkiye’yi hedef alan bir siyaset biçimi tercih ediyor, diğer taraftan da radikalizmin önünü açarak, bir anlamda havuç sopa politikası güdüyor. Camilerdeki hutbelerin niteliğine varıncaya kadar her şeye karışmaktadır. Din dersleri ve Türkçe dilini tasfiye etme, Türkiye’den gelen imamları kabul etmeme, T.C pasaportu taşıyan Türklerin dini hayatlarına hizmet vermek üzere kurulan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) yönelik ciddi bir devşirme siyaseti izlemektedir. Anadolu değerlerinin Avrupa’daki varlığını kendilerine engel olarak görmekten kaynaklanan tedirginlikle, DİTİB’e yönelik son derece kirli algı operasyonu yönetmekteler” dedi.

ASIL MESELE UYUM DEĞİL
Almanya, Hollanda, Belçika ve Avusturya’daki imamlara hak etmedikleri davranışların sergilendiğine dikkati çeken Külünk, DİTİB görevlilerini ajan kimliğinin içerisine sıkıştırarak, onların şahsında Türkiye’ye karşı saldırganlık geliştirildiğine vurgu yaptı. Külünk, şu ifadeleri kullandı: “Bu saldırganlığın sonucunda asıl hedefleri şudur; Almanya DİTİB‘i teslim almak ve Türkiye ile bağını koparmak istiyor. Tamamen Almanya ideallerine hizmet edecek bir DİTİB üzerinden Türk toplumunu teslim almak istiyor. Bunu yaparken de entegre ve uyum kavramlarının arkasına saklanıyor. Ancak Türk toplumunun ne uyum ne de entegrasyon sorunu var. Avrupa’nın kafasında olan ne uyumdur ne entegrasyondur.”

İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya’nın, bir taraftan DİTİB görevlilerine casus muamelesi yaptığını, diğer taraftan da din derslerine yönelik operasyon hazırlığı içerisinde olduğunu ve Almanya’nın Türkiye ile dostluğuna yakışır şekilde hareket etmediğini savundu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.