avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Diplomasi ve seçim maratonu başladı

Yaklaşan yerel seçim için şubat ve mart aylarında 50 ilde miting yapacak olan Başkan Erdoğan bir yandan da Suriye’de çözüm gündemiyle uluslararası görüşmelere katılacak.

Diplomasi ve seçim maratonu başladı
07.02.2019
A+
A-

Osman Nuri CERİT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, şubat ve mart mesaisi baş döndürecek. Başkan Erdoğan bir yandan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin çalışmalarını yürütecek, diğer yandan devlet işleri ve diplomasi mesaisini sürdürecek. Erdoğan seçim kampanyası kapsamında, 50’nin üzerinde ili ziyaret etmeyi planlıyor. İl ziyaretlerinde düzenlenecek mitinglerde milletle buluşacak olan Erdoğan, AK Parti’nin ülke genelindeki kampanyasını da yönetecek. 

ASTANA’DA YENİ ZİRVE 

Erdoğan bu süreçte kabinesinin icraatları ve bölgesel krizlerin çözümü için de oldukça yoğun bir tempoda çalışacak. Suriye krizinin çözümü için Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılacağı üçlü mekanizma toplantısı, bu ay içinde Rusya’da gerçekleşecek. Erdoğan, Astana’nın garantörü Rusya ve İran’ın yanı sıra, ABD ve koalisyon ülkeleriyle yürütülen temasları da takip edecek. 

GÜVENLİ BÖLGE ADIMI 

Bu kapsamda liderlerle telefon diplomasisi kuracak olan Erdoğan’ın uluslararası ajandasının öncelikli başlıklarını ise Türkiye-Suriye sınır hattında planlanan “Güvenli Bölge” formülü ile Münbiç ve Fırat’ın doğusunun terörden temizlenmesi kapsamında atılacak adımlar oluşturacak.

ÇİPRAS’I KABUL EDECEK

Başkan Erdoğan yerel seçim çalışmaları, Suriye krizinin çözümüne ilişkin temaslar ve Başkanlık Kabinesi’nin icraatlarına ilişkin mesaisinin yanı sıra, Türkiye’yi ziyaret edecek olan liderlerle de bir araya gelecek. Erdoğan’ın bu hafta içinde Yunanistan Başbakanı Çipras’ı kabul etmesi bekleniyor. 

Çınaraltı sohbeti 

Başkan Erdoğan, Çengelköy’deki Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nde vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan’ı görünce şaşıran vatandaşların ilgisi yoğundu.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi emine Erdoğan Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kraliçe Rania’yı Vahdettin Köşkü’nde ağırladı. 

ÜRDÜN KRALI’YLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Vahdettin Köşkü’nde, kahvaltıda bir araya geldi. Saat 11.30 sıralarında başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. 

Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kraliçe Rania el Abdullah’ın İstanbul ziyaretiyle ilgili Twitter’dan mesaj yayımladı. Emine Erdoğan, “Ürdün Kralı II. Abdullah ve Kraliçe Rania el Abdullah ile güzel bir İstanbul akşamı geçirdik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” notuyla fotoğraf paylaştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.