avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

DENK’ten ‘bölücü girişimler’e karşı birlik vurgusu

Hollanda’da DENK Partisi, Sylvana Simons’un ‘bölücülük girişimi’ne karşı birlik vurgusu yaptı.

DENK’ten ‘bölücü girişimler’e karşı birlik vurgusu
24.12.2016
A+
A-

Hollanda’da Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk tarafından kurulan DENK Partisi mensubu televizyon sunucusu Sylvana Simons, 6 aylık DENK’teki beraberliğinden sonra, Hollanda seçim kuruluna 19 Aralık’ta ‘Madde1’ anlamına gelen ‘Artikel1’ adında bir parti kurduğunu, siyasi ahlak ve teamüllere aykırı olarak, 24 Aralık’ın gece ilk saatlerde medya ile paylaşarak partiden ayrıldı.

SİMONS’UN HAREKETİ IRKÇI VE TEK TEMALI MARJİNAL BİR OLUŞUM
Partinin seçim kampanyasını yöneten ekibin başındaki isim Ian van der Kooye da Sylvana Simons ile birlikte ayrıldığını açıkladı. İkilinin kurdukları partinin Hollandalılara ve tüm beyazlara karşı düşmanlığı merkeze alan tek tema partisi olduğu ve ABD’deki Kara Panter Partisi (Black Panther Party – Black Panther Party) oluşumundan ilham aldığı kamuoyunda dinlendiriliyor. FETÖ medyasının da tam destek verdiği gözlerden kaçmadı.

YAVAŞTAN YAVAŞTAN, DAHA ÖNCEDEN DENK’İN ALTINI OYDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Simons’un bölücülük girişimine, Bram Verhappen ve Reguillio Wijngaarde adlı iki filimciyle 6 Aralık’tan beri hazırlık yaptığı ortaya çıktı:

SİMONS’UN ÜST-AKIL’DAN SİPARİŞ BÖLÜCÜ GİRİŞİMİ BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI
DENK partililer ise gün boyu yayınladıkları mesajlarla üst aklın ‘böl ve parçala’ politikasının DENK’in yürüyüşünü etkileyemeyeceğini duyurdular. Bir diğer önemli, Faslı, DENK partili Farid Azarkan ise, Sylvana Simons’a cevap olarak, kapak mahiyetinde bir mesajı sosyal-medyada yayınladı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

DENK’li Farid Azarkan konuyu Utrecht’te yapılan Maroc Expo’da değerlendirdi:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.