avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Danimarka’da Türk Diaspora’nın yokluğu

Şafak Görmez Danimarka’daki Türk diasporası yapılanmasını yazdı.

Danimarka’da Türk Diaspora’nın yokluğu

Yaklaşık 5,5 milyon nüfusu olan ve bunun yaklaşık 100.000’ı Türkiyeli olduğu coğrafi açıdan sınırlı Danimarka’da, Türk Diaspora’nın varlığı sayısız Sivil Toplum Örgütleri’yle (STK) varsayım olarak biz -yani gurbetçilerimiz fevkalade bilirler ancak Danimarka’nın hayli bir STK yuvası olmasına rağmen, ne tür STK’lar olduğunu öncelikle çok iyi bilmemiz gerekli değerli okuyucularımız.

Çekirdek Çitleme Derneği’nden Mantı Derneği’ne, FETÖ Derneklerin’den HDPKK Terör Örgütü Derneklerine, Muhafazakar Derneklerin’den Milli irademiz ve göz nurumuz olan AK Parti taraftarı Derneklere kadar Danimarka’da yok YOK anlayacağınız.

Türk unsurlu STK’lar doğal olarak Türkiye Cumhuriyet’nin Danimarka’da Diaspora vasıflarını üstlenmiş olmaları gerekirken, vasıflarının ehemmiyetini dahi anlamamış olmaları pek şaşırtıcı gelmiyor, dolayısıyla tüm bu engelleri kale haline getiren birincisi kutuplaşma, ikincisi dini görüşler ve farklılıklar, üçüncüsü menfi çıkarlar doğrultusunda bir STK’da görev kapmak, dördüncüsü bazı STK’ların ‘’ meydancı/vurucu’’ odaklarının eline geçmesinden, beşincisi ise Danimarka Hükümeti’nin STK’lara kolaylıkla sağladığı maddi desteklerinin suistimal edilmesinden kaynaklandığını altını çizerek ve üzülerek ifade etme gereğindeyim.

Dünyada ufacık nokta halinde ancak STK yuvası bilinen Danimarka’ da en ‘’başarılı’’ maalesef FETÖ STK’ları ön sırada yer almaktadırlar ve bu ‘’başarı’’ Danimarka Hükümeti – Devlet Erkanına kadar intikal etmiş durumdadır. Netice itibariyle ‘’asıl ehemmiyet’’ gösteren ŞER ODAKLARI’DIR! Son 5 yıl içerisinde sayısız Okullar inşa eden, Danimarka Devlet Erkanına sızan, sayısız Dergi ve Gazete / Haber Ajansı açan, Maddi Destekleri itina ile değerlendiren ŞER ODAKLARI hakeza.

safak gormez avrupa turk gazete yazisi1

Bizim sözde DAVA ŞUURU ve Muhafazakar olan Diaspora, ya Kermes düzenleme, ya basit Seminer düzenleme, ya Kurban toplama yada Makam/Mevki derdinde ve yıllarca istikrar kazanmamışlardır!

Tabii, DAVAMIZI satan sözde Diasporaları kalemime dahi almak istemiyor – mürekkebime yazık olduğunu düşünüyorum…

Danimarka’ da Türk Diaspora’nın ‘’ Vatan Millet Sakarya ‘’ felsefesi ne yazıkki şaka gibi bir vaziyette ve yıllardır yerinde saydığını görmekteyiz…

14 yıldır DAVA ŞUURUMUZU anlamamış sözde Diasporaları’mız, bundan sonra anlamaları doğrultusunda ve istikrar kazanmaları hedefinde baştan aşağı yeni yapılanmanın önemle gerektiğini göz nurumuz AK Parti ve bilakis Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın görmeleri gerektiğinin kanaatindeyim.

Şafak Görmez – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği – UETD Danimarka kurucu Genel Sekreteri
sgormez@avrupaturkgazetesi.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.