avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsunuz

İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye tepki göstererek “İkide bir tek adam tek adam. Gazi Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsunuz ya! Gazi, İnönü ile anlaşabildi mi? Anlaşamadı. İstifasını istedi mi? İstedi. Bunu anlatın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsunuz
20.03.2017
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu’nda konuştu. Açıklamalarından satır başları:

Allah’a değil de paraya kul olanların yerle yeksan olduğunu gördük, Pensilvanya’daki malum kişiyle ilgili dediklerini duyduk. “O bize şah damarımızdan daha yakın” dediklerini duyduk. Bu kişiyi şirke götürür, bunların işi zaten bu.

İlim Yayma Vakfı Türkiye’nin hafızasıdır, özgürlük için ne bedeller ödendiğini çok iyi biliyorsunuz.

“Ekonomiyi 3 kat büyüttük

2002’den itibaren ülkemizdeki sessiz devriminde en yakın şahidi buradaki dostlarımızdır. Hükümete ilk geldiğimizde IMF ile yönetilen bir ülke devraldık. Davos’ta IMF başındaki zatla konuştuk, “Siz parayı mı yöneteceksiniz? Türkiye’yi mi? Kusura bakmayın ülkeyi biz yönetiyoruz” dedik. Taksitlerimizi ödüyor muyuz? Ödüyoruz, bitti.

IMF’e borcu bitirdik, sonra onlar bizden borç istedi. Bize 5 milyar dolar borç verir misiniz dediler. Memurunun maaşını ödeyemeyen bir ülke vardı, nereye elimizi atsak yıllardır birikmiş sorunlarla karşı karşıya kaldık. Ülkemizi bu vahim tablodan kurtulduk. Ekonomiyi 3 kat büyüttük.

Kandilli’deki, İmralı’daki “Hayır” diyorsa bunlarla beraber hareket etmek düşündürücü değil mi?

Her yarışın kazananı olduğu gibi bir de kaybedeni vardır. Milletimiz zenginleşirken birileri de hayal kırıklığı yaşıyor. Son 14 yılın kaybedenleri kimler? Bunların tespitini iyi yapmalıyız. Milletin emeğine ortak olanlar kaybetti. Darbecilerin hazırladığı anayasalar tarafından korunan vesayet odakları bu süreçte kaybedecek. Sandık yoluyla iktidara gelmek yerine tanklarla iktidar hayalleri kuranlar kaybetti. Kürt kardeşlerimizin hayatlarını silahla karartan, onların hayatları üzerinden kendilerine sefahat kuranlar kaybetti.

Bu ülkenin kaynaklarını hortumlayanlar emin olun son 14 yılın anlamını çok iyi biliyorlar. Gerici, makarnacı, göbeğini kaşıyan diye aşağılayanlar son 14 yılın manasını çok iyi biliyorlar. Yarım asırdır Avrupa kapılarında sığıntı gibi bekleyen Türkiye arzulayanlar Cumhurbaşkanlığı sisteminin çok iyi farkındalar. Bu nedenle var güçleriyle üzerimize geliyorlar.

“Yalan söylemeyin”

Cumhurbaşkanına fesih yetkisi veren sistem diyenlerin sıfatına bakıyorsun, avukat. Böyle yalanlar söylemeyin, ana muhalefetin yalancılığına alıştık da siz güya okumuşsunuz bari siz yalan söylemeyin. Cumhurbaşkanı bir seçim yenilemesine, erken seçime gitme talebi olursa bu ne demektir? Hem kendi seçimi yenilenecektir, hem parlamentonun seçimi yenilenecektir. Bu yalanlardan biz bıktık. Çift dikiş gidiyorlar.

“Gazi Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsunuz

16 Nisan’da sadece yönetim sisteminin değil istedikleri gibi kullandıkları düzenin yıkılmak üzere olduğunu çok iyi biliyorlar. İkide bir tek adam tek adam. Gazi Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsunuz ya! Gazi, İnönü ile anlaşamadı mı? Anlaşamadı. İstifasını istedi mi? İstedi. Bunu anlatın. Arkasından İnönü geldi. Yine aynı. O da anlaşamadı. O süreç de işte bize kadar geldi. Merhum Demirel, Özal, Erbakan,Türkeş bu konudan rahatsızdı. Muhsin Yazıcıoğlu hepsi rahatsızdı. Niye? Bunu damdan düşen bilir. Düşmeyen bilmez. Kimse bize Amerika şöyle, Latin Amerika böyle demesin. Biz Türk Tipi bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geliyoruz.

“Elhamdülillah Türkçeyi öğrendiler”

Batı Türkçe manşetlerle açıkça Hayır kampanyası yapıyor. Elhamdülillah Türkçeyi öğrenmeye başladılar. Hollanda’daki kardeşlerime siz en az 5 çocuk yapın diyorum. PKK terör örgütünün 4 bin 500 dosyasını Almanya’ya verdik ama bize yalan söylediler, teröristleri vermediler. Bizdeki yargı bağımsız diyorlar. Bize aba altından sopa gösterenlere diyorum ki artık o günler geride kaldı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.