avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4944
EURO
34,5532
ALTIN
2.496,26
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: çözüm süreci bitmiştir!

Çin ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan terör saldırılarıyla ilgili “Bu hainlere en etkili şekilde karşılık verilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: çözüm süreci bitmiştir!
28.07.2015
A+
A-

Çin ziyareti önce Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde son dönemlerde artan terör saldırıları vardı.

“Bu milletin ve devletin hoşgörüsünü istismar edenler hak ettikleri cevabı en kısa zamanda alacaktır” diyen Erdoğan, “Hem güvenlik güçlerimizin hem savcı ve hakimlerimizin ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeler zaten yapılmıştı. Artık bunlar en etkili biçimde kullanılmalı. Bu hainlere en etkili şekilde karşılık verilecektir” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;

“Şehit olan tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti şehitlerin hesabını sorma gücüne sahiptir. Geri adım atılmayacaktır. Bu süreç kararlılıkla devam edecektir. Milletimiz bundan emin olsun.

“BU HAİNLERE KARŞILIK VERİLECEKTİR”
Elinde silahı yüzünde maskesi olan herkes önce güvenlik güçlerimizden sonra adli kurumlarımızdan gerekli cevabı alacaktır. Hem güvenlik güçlerimizin hem savcı ve hakimlerimizin ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeler zaten yapılmıştı. Artık bunlar en etkili biçimde kullanılmalı. Bu hainlere en etkili şekilde karşılık verilecektir.

“HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAKLARDIR”
Devletimizin yönetim kademesindeki sorumluluların üzerlerine düşeni süratle yerine getireceklerine inanıyorum. Türkiye adı ve amacı ne olursa olsun ülkesine ve milletine karşı ihanet içine giren her türlü paralel devlet yapılanmasıyla mücadele etme dirayetine sahiptir. Bu milletin ve devletin hoşgörüsünü istismar edenler hak ettikleri cevabı en kısa zamanda alacaktır.

“BASİT BİR İTİBAR MÜCADELESİ DEĞİLDİR”
Bazı istismarlar yapılmaktadır. Türkiye’nin güneyde verdiği mücadele, Kandil’de ve içerde verdiği mücadele sıradan bir mücadele değildir. Eş zamanlı olarak gerek DeAŞ ve diğer terör örgütleriyle verilen mücadele aslında bu ülkenin basit bir itibar mücadelesi değildir. Sadece milletin huzuru ve can güvenliğine kastedenlere karşı devletin görevini yerine getirmek mücadelesidir.

“GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEKTİR”
Topraklarımızda huzura kastedenler, milletimizin güvenliğine kastedenler, devletin üzerinde olan sorumluluğa da kastetmişlerdir ve bunun da gereği yerine getirilecektir.

“SÜREÇ ŞU ANDA BAŞLAMIŞTIR”
Şehirlerde çıkardığımız son iç güvenlik yasasıyla iç güvenlik yasasının içeriğinde ne varsa, bunlar sadece yasa olarak bilinmelidir ki, kitaplar arasında kalmak için yapılmamıştır. Uygulamada sıkıntı varsa uygulayıcıların kendilerini test etmeleri gerekir. Buradan asla taviz verilemez. Şehirlerimizde kırsalda nerede olursa olsun bu ülkenin her santimetre karesinde devlet vardır ve bu varlığını bütün imkanlarıyla seferber edecektir. Süreç şu anda başlamıştır ve bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden devam edecektir.

“NATO ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPACATIR”
Bazı dezenformasyonlarla Türkiye’nin terör örgütleri arasında herhangi bir ayrıma gittiği yakıştırmaları tamamen dezenformasyon olmanın yanında Türkiye’nin gücünü hazmedemeyenlerin ifadeleridir. Bugünler aynı zamanda dostlarımızı tanımanın da tefrik edildiği günlerdir. Bizler tüm devlet başkanlarıyla hükümet başkanlarıyla bu arada kurmuş olduğumuz tüm telefon diplomasisiyle bakanlarımızın irtibatlarıyla herşeyi çok açık net anlatıyoruz. Sağolsun dostlar gerekli açıklamayı kararlı bir şekilde yapıyor. Bugün NATO’nun da olağanüstü bir toplantısı var. NATO’nun üzerine düşen görevi yapacağına hazır olduğunu inanıyorum.

“VATANDAŞLARIM ELLERİNDEKİ BİLGİ VE BELGELERİ…”
En önemlisi Güney’de attığımız adımlardır. Kandilde ve içerde atacağımız adımlardır. 23-24-25 bugünlerde yapılanlar bu iş bitmiştir anlamına gelmez. Bundan sonraki süreçte de bunlar devam edecektir. Kesinlikle kararlı bir şekilde bu mücadelede yer alan güvenlik güçlerimize idari ve adli personelimize şahsım ve milletim adına başarılar diliyorum. Özellikle güvenlik güçlerimizin vatandaşlarımın da ellerindeki bilgi ve belgeleri güvenlik güçlerine ulaştırması gerektiğine inanıyorum. Belgelerle yargıyı desteklemeleri ve yargının süratle bunlar hakkında kararları vermeleri inanıyorum ki beklenti içinde olan mağdur ve mazlumların gönlünü ferahlatacaktır.

ÇİN İLE STRATEJİK İLİŞKİLER
Biraz sonra Çin ve Endenozya’ya resmi ziyaret için yola çıkacağız. Bana Dışişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Ulaştırma bakanı, Ekonomi Bakanı ve Enerji Bakanı ve işadamlarımız eşlik edecekler. Başbakanlığım döneminde bir ziyaretim olmuştu. 2012 yılında.. Ardından şimdi Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk resmi ziyaretimi gerçekleştiriyorum. Pekin’de bazı anlaşmalara da imza koyacağız. G20 konularını da ele alacağız. Bu yıl kasım ayında G20 zirvesine ev sahipliği yapacağız. 2016’da ev sahipliği Çin’e geçecek. Uygur Türkleri ve Hui müslümanlarının temsilcileriyle bir araya gelip hasbihal edeceğiz. Stratejik işbirliği içinde olduğumuz Çin ile ilişkilerimize bu ziyaretin ivme kazandıracağına inanıyorum.

GÜVENLİ BÖLGE
İlk adım güvenli bölgenin alt yapısını oluşturmak. Konuyla ilgili olarak benim geçtiğimiz çarşamba sayın Obama ile yaptığımız görüşmede bunları etraflıca ele aldığımız gibi, daha önce Dışişleri bakanlığımızın ABD’li yetkililer ile yaptığı görüşmelerle herşeyden önce malum terör örgütüyle DEAŞ ile özellikle Kuzey Suriye’deki mücadelenin verilmesi büyük önem arzediyor. Aynı zamanda ulusal güvenliğe tehdit oluşturan bölgedeki malum unsurlar var. Bizler için ikmal bölgesi dediğimiz bölgenin tehditten arındırılması ve güvenli bölge oluşturulması takdir edersiniz ki bizdeki 1 milyon 700 bin Suriyeli vatandaşların artık ülkelerine dönme beklentisi içinde olmaları bakımından zemin oluşturacaktır. İlk etapta buraların arındırılması ve temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesinden sonra güvenli bölge tanımı yapılmasının adımı atılmış olacaktır.

“NATO HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİR”
NATO ülkesi saldırıya uğrarsa NATO her türlü desteği verir. Saldırıya uğrayan Türkiye burada kendini koruma haklarını kullanmaktadır. Bunu sonuna kadar da kullanacaktır. Burada uluslararası hukuktan kaynaklanın haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Burada NATO’ya düşen görevler de olabilir. NATO da hazırlıklı olmalıdır. ABD’nin yaptığı açıklamaları duydunuz. DEAŞ nasıl bir terör örgütüyse PKK da bir terör örgütüdür diye açıklama yaptı. DEAŞ terör örgütü ee onunla savaşıyorsa diğeri terör örgütü değil, öyle bir şey yok. Türkiye’de şu anda bir siyasi partinin bu terör örgütüne karşı tavrını duydunuz mu? Tam aksine onları sahiplenmenin gayreti içinde olmuştur. Sahip çıkmaya da devam ediyor. Türkiye uluslararası noktadaki bütün dezenformasyona karşı ülkeleri bilgilendiriyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTTİ Mİ?
Sürecin başlangıcına bakalım geldiğimiz ana bakalım. Biz demokratik açılım olarak başlattık. Bu hükümetin samimi niyetiydi. Mesafe aldıkça olayı milli birlik ve kardeşlik projesi olarak zenginleştirdik. Akil insanlar çalışmasını başlattık. Anadolunun dört bir yanına temsilcileri göndererek nabız yokladık. O arada malum çözüm sürecini anlattılar. Bundan rahatsız olanlar oldu destekleyenler oldu. Yerel seçimlere giderken bir şeyi gördük. Çözüm sürecinin istismarını gördük. Çözüm süreci Mart’ta başbakan olarak partimin başındaydım ve maalesef karşılığını bulmadı. Genel seçimlere geldiğimizde bu işin ciddi manada hasar gördüğünü gördük. Bu hasarla birlikte artık ortada bir gerçek var. Bu ülkede milli birliğimize kardeşliğimize kast edenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil. Olması gereken nedir, milli birliktir. Çözüm süreci denen başlığın çok çok önemli olan içeriği zengin bir başlıktır. Bununla bu ülkede 78 milyon vatan evladı verilmiş haklar neyse aynen kullanacaktır. Burada bir geri adım sözkonusu değildir. Ret ve inkar politikalarını ayaklar altına alan iktidar bizim iktidarımız.

“PARTİ KAPATMATMAYI DOĞRU BULMUYORUM AMA…”
Ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum fakat bu partinin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekir diyorum. Terör örgütünü kendi arkasında gösterenler bu ifadelerinin bedelini ödemelidirler. Ama parti kapatmayı doğru bulmuyorum. Aktörler çok önemli. Biz gerçek kişileri muhatap almalıyız. Gerçek kişiler olarak parlamento gerekeni yapmalı dokunulmazlık zırhından arındırmak suretiyle bunun ödetmek gerekir.”

Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.