avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı ile görüştü
20.04.2018
A+
A-


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping telefonda görüştü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping telefonda görüştü. İki lider Suriye’deki gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşmesinde, Suriye’de gerilimin tırmanmasına mahal verilmemesinin önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmede iki liderin Türkiye ile Çin arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit ettiklerini ve Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında Türkiye’de öngörülen yatırımlara değindiklerini belirtti.

Görüşmede Suriye’deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişi yapıldığını belirten kaynaklar, Erdoğan’ın kimyasal silahların kullanımına Türkiye’nin öteden beri karşı olduğuna işaret ederek, önümüzdeki süreçte gerilimin tırmanmasına mahal verilmemesinin önemli olduğunu vurguladığını belirtti.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini belirten iki liderin, terörle ortak mücadelenin önemine de
değindikleri kaydedildi.

MAY DE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

İngiltere Başbakanı Theresa May de Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefonda görüştü.

Başbakanlık ofisi ”10 Numara”dan yapılan yazılı açıklamaya göre, May Şi’yi telefonla aradı.

Duma’da yaşanan kimyasal saldırı sonrasında İngiltere’nin ABD ve Fransa ile Suriye’ye yönelik düzenlediği hava operasyonu hakkında Şi’ye bilgi veren May, operasyonun ”orantılı, meşru ve sorumlu” olduğunu söyledi.

May, operasyonun amacının Suriye rejiminin kimyasal silah yeteneklerini azaltmak ve rejimi gelecekte bu silahları kullanmaktan caydırmak olduğunu vurguladı.

May görüşmede, Rusya’nın Suriye rejimine karşı diplomatik eylemleri engellemesinin, Duma’dakine benzer saldırıların faillerini eylemlerinden sorumlu tutacak bağımsız mekanizmaların yeniden kurulması için uluslararası toplumun birlikte çalışmasının önemini ortaya koyduğunu kaydetti.

Görüşmede, iki lider kimyasal silahların hiç kimse tarafından, hiçbir yerde ve hiçbir amaçla kullanılmaması üzerinde görüş birliğine vardı.

May’in ülkesinin serbest ve adil ticarete, açık pazarlara ve çok taraflı küresel ticaret rejiminin muhafazası ile güçlendirilmesine bağlılığını teyit ettiği görüşmede, iki lider “Kuşak ve Yol Girişimi” bağlamında iş birliği olanakları ile girişimin uluslararası standartlara uyumunun temini konusunu da ele aldı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.