avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cemaatçi polisler düzmece belgeleri MİT arşivine nasıl soktuğu ortaya çıktı

Cemaatçi polislerin, Ergenekon operasyonunu başlatabilmek, düzmece belgeleri MİT arşivine nasıl soktuğu ortaya çıktı. Cemaatçi polisler, belgelerin MİT arşivine girmesi için birçok isimsiz ihbar mektubu gönderdi. MİT belgeleri incelemeden arşive koydu. Yargılama sürecinde bunlar, Ergenekonun varlığına delil olarak gösterildi. Sabri Uzun, aynı planın Emniyet İstihbarat Dairesi’ne de uygulandığını anlattı.

Cemaatçi polisler düzmece belgeleri MİT arşivine nasıl soktuğu ortaya çıktı
A+
A-

MİT, Ergenekon operasyonları öncesinde cemaatçi polisler tarafından oyuna getirildi! Bu bilgiyi, Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun açıkladı.

Uzun, Ergenekon şemasının 14 Haziran 2001’de ilk kez kendisine bir şube müdürü tarafından sunulduğunu, operasyonun o tarihte başlatılmak istendiğini açıklamıştı. Ancak operasyon başlatılamadı.

Cemaatçi polisler, düzmece belgeleri imzasız mektuplarla MİT’e ve Emniyet İstihbarat Dairesi’ne göndermeye başladı. Dönemin İstihbarat Başkanı Sabri Uzun süreci İn adlı kitabında anlattı.

Uzun, “2003 yılında, İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na, “Sabri Uzun-İstihbarat Daire Başkanı” hitabıyla çok sayıda ihbar mektubu gelmişti. İstihbarat Dairesi, hiç ihbar mektubu gelmeyen bir yerken, 2003’te sanki “vatandaşlarımız” değişim geçirmişti. Özel Kalem Bürosu görevlileri mektupları bana getirdiklerinde ilk paragrafını okuyup “kâğıt kıyma makinesine atıp, hepsini imha edin” dedim.” ifadelerine yer verdi.

Sabri Uzun, bu sayede sahte ihbarların arşive girmesini engellediğini belirtti. Ancak MİT imzasız mektupları yasal olmamasına rağmen arşivine koydu. “Ergenekon belgeleri demilen ihbar mektubu ve 6 CD de onlardan bazılarıydı.

Uzun, “O tarihte, İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na gelen ihbar mektuplarını Evrak-Arşiv Şubesi’nde kaydettirseydim, yani imha ettirmemiş olsaydım, MİT Müsteşarlığı’na 3 Temmuz 2002 tarihli ihbar mektubu ve ekindeki altı CD gibi, düzmece Ergenekon Davası’na “düzmece deliller” biriktirmiş, “arşiv oluşturmuş” olacaktım.” dedi.

Sabri Uzun, MİT arşivine sokulan düzmece belgelerin, Ergenekon’da “delil” olarak kullanıldığını hatırlattı. Komployu yapan Ahmet D. ve Serdal G. adlı polislerin kurduğunu belirtti. Uzun, polis şefleri Ahmet D. ve Serdal G.’nin daha sonra Cemaat tarafından, daha üst görevlere getirildiğini belirtti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.