avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Çek Cumhuriyeti gitti yerine ‘Çekya’ geldi!

Çek Cumhuriyeti’nin ismi bugün yürürlüğe giren resmi değişiklikle ‘Çekya’ olarak değiştirildi.

Çek Cumhuriyeti gitti yerine ‘Çekya’ geldi!
05.07.2016
A+
A-

Çek Cumhuriyeti hükümetinin Nisan ayında yasa taslağı olarak parlamentoya sunduğu ülkenin isminin değiştirilmesi konusunda sona gelindi. Prag yönetimi yürürlüğü giren resmi değişiklikle ülkenin adının “Çekya” olarak değiştirildiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek Nisan ayında hükümetin, ülkenin resmi adının değiştirilmesi için karar aldığını ve bu konudaki yasa taslağının parlamentoya sunulacağını açıklamıştı.

Bakan Zaoralek, Çek parlamentosunun kararının ardından da Birleşmiş Milletler’e (BM) resmen başvurarak ülkenin yeni adının kayıtlara “Çekya” şeklinde eklenmesini talep edeceğini de duyurmuştu. Prag yönetiminden bugün yapılan açıklamada, yürürlüğe giren resmi değişiklikle ülkenin yeni adının “Çekya” olduğu belirtildi. Yönetimin, ülkenin yeni adını İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Çince olarak BM ve uluslararası kuruluşlara ilettiği aktarıldı.

Devlet Başkanı Milos Zeman, bir süredir İngilizce konuşmalarında ülkesini “Czechia” olarak adlandırıyordu. Ülkenin yeni adının Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Rusça’da aynı şekilde söylenmesinin daha rahat olacağı belirtiliyor. Ayrıca “Çekya” adının ulusal kimlik açısından da faydalı olacağı ifade ediliyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.