avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5215
EURO
34,7523
ALTIN
2.493,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bu yıl terör bitecek (Bülent Erandaç)

Bu yıl terör bitecek (Bülent Erandaç)
12.01.2013
A+
A-

‘Karanlık olay, kritik bir süreçte gerçekleşti.
Dünya olaylarını okumaktaki tecrübelerime göre, Öcalan’a Avrupa mesaj verdi. Senin kuvvetli adamlarını Avrupa’da en güçlü olduğun yerde Paris’te yaşatmayız.
Dikkatli ol.’ Bu sözler, MİT eski Daire Başkanı, Prof. Dr. Mahir Kaynak’ın. 1980’den beri PKK’nın iç ve dış bağlantılarını takip eden Türkiye’nin stratejik bir ismi olan Mahir Hoca’yı, hemen arayıp, Paris olayını sordum.
Bu mesaj nedir?
Öcalan’a en yakın isimler.
Avrupa ve özellikle Fransa’da çözümün anahtarları olacaklardı.
Servislerle işbirliği yapan PKK içindeki bir kilik, bu noktadan direkt Öcalan’a mesaj verdi.
Öcalan bu işten korkar mı?
Hayır. Türkiye ile beraber olmaya karar verdi. Yola devam eder.
Başka neler olabilir?
Çözüm işi biraz daha ilerlesin, Avrupa Öcalan’ın karşısına bir isim çıkaracak.
Bunu rahat yapabilir mi?
Yaparlar. Avrupa kanadı Fransa, Belçika, Hollanda ve İngiltere’de rahat yaşıyor. Bazı klikler (rahatları bozulmasın) diye bu işe girerler.
Demek ki Avrupa çözüme karşı!
Fransa, Kürt meselesinin tam merkezinde yıllardır var olan bir ülke ve Fransız istihbaratının örgütle yakın ilişkisi olduğu biliniyor. Ortadoğu dengelerinin bir Türk-Kürt barışı üzerinden kurulmasını istemiyorlar.
Çözüme, Avrupa engel çıkarırken, Kandil ne yapar?
Karayılan, Öcalan’la paralel olmak zorunda.
Çünkü Kandil’i ABD nötr hale getirir.
PKK işinde çözüm kesin olacak mı?
Kesin olacak. 2013 yılında hareket yoluna girecek. Dünya gerçekleri bunu gösteriyor.
Dünya gerçeğinin mimarisi nasıl?
Bir tarafta, Amerika-Rusya beraberlik stratejisi. Diğer tarafta, İngiltere-Çin küresel hareketi. Petrolü Amerika, Doğalgazı Rusya kontrol edecek. Türkiye, bu iki gücün denge noktasında. Amerika Asya-pasifik’e gidiyor.

SONUÇ: Mahir Hocamın deyimiyle, Başbakan Erdoğan, Kürt açılımı projesi ile bu konunun üstünde. Şu anda Öcalan’ı merkeze alarak işi çözecek anahtarın üstünde duruluyor.
Bana göre Öcalan bu işin çözümünde çok etkili olacak. Çünkü Türkiye ile beraber olmak istiyor. Mesele çözülünce Türkiye’nin sesi ve nefesi artık Ortadoğu’da daha çok duyulacak.

Bülent Erandaç – Takvim

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.