avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Binali Yıldırım’dan umutlandıran açıklama

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kartal’da çöken binada göçük altındaki 4 vatandaşla temas kurulduğunu, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Binali Yıldırım’dan umutlandıran açıklama
06.02.2019
A+
A-

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kartal’da çöken binanın olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yıldırım, “4 vatandaşımızla temas kurulmuş ve onların sağ salim çıkarılması için arkadaşlarımız olağanüstü bir gayret içerisindeler.” açıklamasında bulundu.

Binali Yıldırım, Kartal’da çöken bina ile ilgili olay yerinde açıklamalarda bulundu. Olay sonrasında İstanbul Valisi’nin bölgeye intikal ettiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Yıldırım, kendisine aktarılan bilgiye göre şu ana kadar enkaz altından 6 kişinin sağ olarak kurtarıldığı bilgisini paylaştı. İşte Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

“Az önce valimizin de verdiği bilgilere göre şu ana kadar 6 vatandaşımız sağ ve yaralı olarak kurtarılmış hastanelerde tedavi ediliyor, durumları iyi. İki vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş durumda. Şu anda zamana karşı büyük bir fedakarlıkla ekipler çalışıyor. Az önce bana verilen bilgiye göre 4 tane vatandaşımızla temas kurulmuş ve onların sağ salim çıkarılması için arkadaşlarımız olağanüstü gayret içerisindeler.

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞ DURUMDA”

İçişleri Bakanımız gerekli emniyet tedbirlerini almış durumda. Çevre Şehircilik Bakanımız konunun teknik yönleriyle incelemelerini yapıyor. Muhtemelen bitişik binada bu çökme esnasında zarar görmüş olabilir. Tedbiren oradaki vatandaşlarımız da boşaltılıp daha emniyetli bir yere alınmış durumdalar. Allah böyle afetleri böyle acıları bize bir daha yaşatmasın.

“30 BİN KONUTLUK DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR”

Bu olay bize şunu gösteriyor. Emniyet her şeyden daha önemli. Aşırı iştah yüzünden kurallara uymadan bana birşey olmaz diyerek yapılmış bir binanın üzerine hiçbir tedbir almadan ilaveler yaparsanız büyük bir riskle karşı karşıya kalmak kaçınılmaz oluyor. Bugün İstanbul’un depremden sakınmaya yönelik çok önemli bir sorunu olduğunu biliyoruz. En az acil 30 bin yapının depremsel dönüşüme ihtiyacı var. Tüm bu konuları kurumlarımız yakından takip ediyor.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.