avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Binali Yıldırım herkesi kahkahaya boğdu: Biz dükkanı kapattık

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 25. Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Yıldırım, ”Biriniz kazanacaksınız. Ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir ha. Bir fark var, siz sadece dükkanı devrediyorsunuz. Biz dükkanı kapattık.” diyerek salondaki herkesi güldürdü.”

Binali Yıldırım herkesi kahkahaya boğdu: Biz dükkanı kapattık
30.06.2018
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 25. Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştirdi. İhracat ve eğitimle ilgili konulara değinen Binali Yıldırım, yarın yeni başkanını seçecek TİM seçimleriyle ilgili “Biriniz kazanacaksınız. Ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir. Bir fark var, siz sadece dükkanı devrediyorsunuz. Biz dükkanı kapattık” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları; Türkiye’nin potansiyeli bu değil. Geldiğimiz noktayı küçümsemek istemiyorum ama Türkiye’nin doğal kaynakları, insan kaynakları, elindeki imkanlar, jeopolitik konumu dikkate alındığında, olmamız gereken yer bu değil.

Şu anda kalkınmanın kaldıracı özel sektördür. Biz bunun bilincindeyiz. Bizim yapmamız gereken yolu açmaktır.

”İHRACATIN DAHA ÇOK ARTMASI LAZIM”
İhracatımız artıyor ama daha çok artması lazım, tekrar ediyorum yeterli değil. İthalatımız da artıyor, daha çok artıyor ama bu seneden itibaren yavaş yavaş denge kurulmaya çalışılacak. İhracatımızı artırdığımız zaman cari açığımız azalacak, dolayısıyla ekonomimizdeki iyileşme çok daha belirgin hale gelecek.

HEDEF 120 BİN
Daha çok ihracatımızın artış hızını yükseltmemiz lazım. Buna ihtiyacımız var. Bunun için kafa yoracağız. Yeni dönemde inşallah bunlar da ele alınacak. İhracatçı sayımız 70 bini aştı, yeterli görmüyoruz, bunu 120 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Çıkarabiliriz.

”YENİ HÜKÜMET HAFTAYA BELLİ OLUR”
Ülkede artık seçim bitti, geçim dönemi. İşler normale döndü. Bundan sonra işimize gücümüze daha çok yoğunlaşacağız. Ankara’da da işler iyi gidiyor. Zannediyorum önümüzdeki hafta sonu, yeni hükümet de açıklanmış olur. Türkiye’yi 2023’e taşıyacak yeni Cumhuriyet Hükümeti açıklanmış olacak.

”BİZ DÜKKANI KAPATTIK”
Yarın yeni başkanını seçecek TİM seçimleriyle ilgili “Biriniz kazanacaksınız. Ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir. Bir fark var, siz sadece dükkanı devrediyorsunuz. Biz dükkanı kapattık.

”BUNLARIN İŞİ DE BİTTİ”
Seçim kararı açıklandıktan sonra değerlendirme kuruluşları alelacele gündem yapıyorlar, Türkiye hakkında kararlar alıyorlar. Bunlar seçime öyle veya böyle müdahaleye yönelik hareketlerdi ama millet bunları iplemedi, ipini çekti, bunların işi de bitti. Türkiye’nin siyasetini kimse dışarıdan dizayn edemez. Türkiye’nin siyasetine karar verecek milli iradedir. Milli iradenin sahibi de millettir.

”KİMSEDEN İCAZET ALMAYIZ”
Ülkemize içeriden veya dışarıdan herhangi bir tehdit vaki olduğunda bunun için gerekeni yapmak için hiç kimseden icazet alma durumunda değiliz. Bu, ülkenin beka meselesidir. Bu, ülkenin güvenlik meselesidir ve istiklal meselesidir. Bunun gereğini yaparız çünkü bu olmadığı zaman hiçbir şey konuşamayız.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: