avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Binali Yıldırım bugün veda edecek

Bugün saat 20.00’de veda yemeği verecek olan Binali Yıldırım, istifasını verdikten sonra 31 Mart seçim hazırlıklarına yoğunlaşacak.

Binali Yıldırım bugün veda edecek
18.02.2019
A+
A-

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevini bırakmaya hazırlanıyor. Yıldırım, Meclis’te bir veda yemeği de düzenleyecek. Bu yemeğe, geçmiş dönem meclis başkanlarının yanı sıra 27. Dönem milletvekilleri de davet edildi.

Yıldırım’ın istifa kararının, salı günü Genel Kurul’da okunmasıyla Meclis Başkanlığı seçim takvimi de resmen işlemeye başlayacak. Beş gün içinde, yani 23 Şubat’a kadar, siyasi partilerin Meclis Başkanı adaylarını netleştirmesi gerekiyor.

Binali Yıldırım bugün veda edecek

KULİSLERDE KONUŞULAN İSİMLER

Bu noktada gözler AK Parti’de; Meclis’in yeni başkan adayları arasında kulislerde, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop’un isimleri konuşuluyor.

Binali Yıldırım bugün veda edecek

BAHÇELİ’NİN TAVRI NET

MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce aday çıkamayacaklarını ve AK Parti’nin aday göstereceği ismi destekleyecelerini açıklamıştı.

CHP ENGİN ALTAY’I DÜŞÜNÜYOR

Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP’nin adayı olarak Grup Başkanvekili Engin Altay’ın adı geçiyor.

Meclis Başkanlığı seçiminin, 24 Şubat Pazar günü yapılması bekleniyor.

Meclis başkanı seçilebilmek için ilk iki turda adayların 400 oy alması gerekiyor. Ancak, sandalye dağılımı gözönünde bulundurulduğunda ilk iki turda herhangi bir adayın seçilmesi mümkün gözükmüyor. Üçüncü turda 301 oy alan aday, Meclis’in yeni başkanı olacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.