avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Belçika’ya soykırım tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Belçika Temsilciler Meclisinde 23 Temmuz 2015 tarihinde kabul edilen ‘Ermeni soykırımının yüzüncü yıl dönümünün anılmasına’ ilişkin kararla Türkiye’nin, Belçika tarafından bir kez daha haksızca itham edildiği, tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı ve hukukun yok sayıldığını bildirdi.

Belçika’ya soykırım tepkisi
A+
A-

Söz konusu kararın anılan ülkede, 2015 yılının başından bu yana, Türk kimliğini ve tarihini karalamaya yönelik bir kampanyaya dönüşen faaliyetlerin son halkasını teşkil ettiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Belçika Başbakanı Charles Michel’in 18 Haziran 2015 tarihli açıklaması, farklı görüşler beyan eden siyasetçilerin maruz bırakıldığı antidemokratik ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerle bağdaşmayan uygulamalar ve son olarak da, Temsilciler Meclisinin 23 Temmuz 2015 tarihli kararıyla ortaya çıkan vahim tablo, Belçika Türk toplumu tarafından da esefle karşılanmış ve ikili ilişkilerimizi derinden etkileyecek hale gelmiştir.” tepkisi dile getirildi.

Açıklamanın devamında “Avrupa’nın ekonomik kriz dahil olmak üzere ciddi sınamalarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, Temsilciler Meclisinin kendi vatandaşlarının refahını sağlamak için harcaması gereken mesaiyi, Türkiye-Belçika ilişkilerinin doğasına yabancı, üzerinde tarihi, hukuki, akademik ya da siyasi uzlaşı bulunmayan bir meseleye vakfetmesini ve bu meselenin adeta bayraktarlığını yapmasını anlamak güçtür. Alınan bu ve benzeri kararların Türk-Ermeni uzlaşmasına hiçbir şekilde hizmet etmediği anlaşılmalıdır. Tarihimizi haksızca itham eden, tarihi gerçekleri ve Türk milletinin hafızasını hiçe sayan bu kararı şiddetle kınıyoruz.” denildi.

Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.