avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Belçika’daki terör saldırılarında 23 ölü var

Brüksel’de Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonunda da patlama meydana geldi. Patlamalarda 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Belçika’daki terör saldırılarında 23 ölü var
A+
A-

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda iki, Maelbeek metro istasyonunda da bir patlama meydana geldi.

Brüksel havaalanındaki patlamalarda 13, Maelbeek metro istasyonundaki patlamada ise 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Havalimanından dumanların yükselmesine yol açan patlamaların nedeni henüz bilinmiyor.

bruksel teror saldirilari resim

VRT: Havalimanındaki patlamalarda 13 kişi öldü

Bu arada, Belçika yayın kuruluşu VRT, Brüksel havaalanındaki patlamalarda 13 kişinin öldüğünü duyurdu.

Havalimanın sözcüsü Anke Fransen, kalkış salonunda meydana gelen iki patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını, ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale ettiğini söyledi.

RTBF yayın kuruluşu patlamalardan sonra havaalanının boşaltıldığını duyurdu.

Televizyonlarda ve sosyal medyada çıkan haberlerde de havaalanından kaçan yolcuların ve havaya yükselen siyah duman bulutunun görüntülerine yer verildi.

Belçikanın tamamında güvenlik alarmı seviyesi 4’e çıkarıldı

Brüksel havalimanındaki patlamaların ardından Belçika’nın tamamında güvenlik alarmı seviyesi en yüksek olan 4’e çıkarıldı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel Zaventem Havalimanı’nda iki patlamanın meydana gelmesinin ardından ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığını bildirdi.

Brüksel’de tüm uçuşlar iptal edildi.

Üçüncü patlama metro istasyonunda

Öte yandan, Brüksel’de havalimanında meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonunda da patlama meydana geldi.

Belçika kamu yayın kuruluşu VTM, AB kurumlarına 500 metre uzaklıkta bulunan Maelbeek metro istasyonundaki patlamada 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Brüksel’e inmesi planlanan uçaklar Hollanda’ya yönlendirildi

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen patlamalardan dolayı buraya inmesi planlanan uçaklar Hollanda’ya yönlendirildi.

Fransa’da güvenlik zirvesi

Brüksel’deki patlamaların ardından Fransa’da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Paris’i Brüksel’e ve diğer bazı Avrupa ülkelerine bağlayan Kuzey Garı’nın, bulunan şüpheli bir paket sonrası kapatıldığı, gara bomba imha ekipleri gönderildiği bildirildi.

Elysee Sarayı’nda Brüksel saldırıları ardından alınacak ek güvenlik önlemleri konusunda kriz toplantısı yapılıyor.

Bu arada Almanya’nın en büyük havaalanı Frankfurt Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.