avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bazı çarpıtmalara karşı, BTP referandum kararını açıkladı

Prof. Dr. Haydar Baş’ın Genel Başkanlığını yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi’nden referanduma yönelik önemli bir basın açıklaması yapıldı.

Bazı çarpıtmalara karşı, BTP referandum kararını açıkladı
03.02.2017
A+
A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, yazılı bir açıklamayla BTP’nin Anayasa referandumu hususundaki duruşunun ne olacağını ortaya koydu.

Bağımsız Türkiye Partisi adına yaptığı basın açıklamasında BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi şunları söyledi: “Dünyada, bölgemizde ve ülkemizdeki gelişmeler, millet ve devlet olarak birlik ve beraberliğimizin zaruretini daha bir ehemmiyetli hale getirmektedir.”

ÜLKE MESELELERİ ve BTP
Açıklama şu şekilde; “16 yıldır Türk siyasi hayatında yer alan, bütün genel ve yerel seçimlere adayları ile eksiksiz katılan, YSK’nın açıkladığı seçime girme yeterliliğine sahip 9 partiden biri olan BTP;

– Ülke meselelerine her zaman duyarlı yaklaşmış,
– Çözüm önerilerini ve projelerini paylaşmış,
– Bağımsız bir Türkiye’nin inşası için gerekli ekonomi programını ortaya koymuş, sosyal devlet projelerini açıklamış,
– Birlik ve beraberliğin lüzumunu ve temin edilme yöntemlerini ortaya koymuş,
– Güçlü devlet, güçlü ordu, sağlam aile, milli kültür ve maneviyat sayesinde güçlü bir millet olabileceğimiz vurgulanmıştır.
– 20 yıl öncesinden başlayarak FETÖ terör örgütünün devletimiz ve milletimiz için ne denli tehlikeli olduğunu ifade etmiş, FETÖ örgütüyle mücadele etmiş, mahkeme dava dosyaları 30.000 sayfayı bulmuş ve FETÖ’ye karşı bütün davaları kazanmış bir liderin ve kadronun partisi olarak, haklılığımız ortaya çıkmış ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü milletin ve siyasetin kararlığı ile akamete uğratılmıştır.

KUCAKLAYICI YAKLAŞIM VURGUSU
Anayasamızda “Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak” tanımlanmış ve bu ilke iktidarı ile muhalefeti ile tüm siyaset tarafından savunula gelmiştir.

Çevremizde oluşan dış tehdit alanları ve içte başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri ile oluşturulmak istenen kaos ortamına karşılık, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak” vurgusu önemli bir farkındalık oluşturmuş, milli kavramların ve değerlerin öne çıkartılması ile milli menfaatler yerli yerine oturtulmuş, milli bir duruş ve milli bir ruh temin edilmeye çalışılmıştır. Her kesimi kucaklayan bir yaklaşımın sürdürülmesi tabi ki çok elzem olmuştur.

MİLLİ VE YERLİ EKONOMİ VURGUSU
Keza ekonomide, faizin ve döviz esaretinin yabancı sermaye çevrelerinin sömürü aracı olduğuna vurgu yapılarak, milli ve yerli para kavramına dönülmüş ve içinin doldurulması için adeta ekonomi kurmaylarına, bürokrasisine, yönetimine, akademisyenlere araştırma yolu açılmıştır. Milli bir ekonomiye adeta yelken açılma zarureti hissedilmektedir.

Ülkenin yeraltı kaynaklarına yönelinmesi ve gerekli araştırma ve geliştirme çalışmalarına hız verilmiş olması, yerli savunma sanayimizin hızla geliştirilmesi çabaları da sevindiricidir.

Dış politikada yanlışlardan dönülerek, karşılıklı çıkar ve güven esasına dayalı yaklaşımlarla komşularımızla işbirliğine gidilmesi de yararlı olmuştur.

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘HAYIR CEPHESİ’ TEZİNE ve TEZGAHINA TOKAT
Anayasa referandumunda Evet/Hayır konusunda partimiz yetkili kurullarında henüz ele alınan bir kararımız yokken, bazı medya organlarınca “Hayır cephesinde” gösterilmiş olmamıza önceki günlerde partimiz hukukçuları gerekli hukuki cevabı vermişlerdir.

Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Bey, bizzat bana dediler ki: “Ben parti tabanına, Cumhurbaşkanımıza karşı hayır dedirtmem, böyle bir kampanya yürütmem. Onları serbest bırakıyorum. Kimsenin iradesine karışmıyorum. Millet kararını kendi iradesiyle versin.”

Biz bir siyasi partiyiz. Genel Başkanımız ve partimizin yetkili kurulları tarafından yapılan açıklamaları, kamuoyu ile gerektiğinde paylaşmaya devam edeceğiz. Kimsenin iradesine karışmıyoruz ve tabanımız kendi özgür iradesi ile ne derse o yönde kararını verecektir. Arzumuz, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan devletimizin payidar olmasıdır.”

BTP’nin bu açıklamasına karşın yankıların sürdüğü bildirildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.