avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bağımsız Yozgat Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar’a yurtdışındaki Yozgatlılardan destek

Bağımsız Yozgat Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar yarışıyor.

Bağımsız Yozgat Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar’a yurtdışındaki Yozgatlılardan destek

ANAP’ın kurucularından eski bakan Lütfullah Kayalar, Yozgat’tan bağımsız milletvekili seçilerek TBMM’ye gireceğini ve yeni parti kuracağını açıkladı. Kayalar hedefini “Çıktığım yol tıkanmış olan siyasetin kilidinin açılması için Yozgat’tan çıkılmış olan bir yoldur” dedi.

EN GENÇ VEKİL GİRDİ
1983’te ANAP’ın Ankara il yönetiminde kurucu olarak siyasete girdikten sonra 30 yaşında genç vekil seçilen Kayalar, 5 dönem üst üste ANAP’tan Yozgat milletvekili oldu. 2002’den sonra parlamento dışında kalan Kayalar, 2007 seçimleri öncesinde CHP’nin ‘sağ açılım’ adayı oldu ancak milletvekili seçilemedi.

İKİBİN ARAÇLIK KONVOY
Memleketinden gelen ‘bağımsız aday ol’ talepleri üzerine 1 Kasım’da Yozgat’tan bağımsız aday olan Kayalar’ın seçim startı rakiplerine gözdağı gibi oldu. Yaklaşık 2 bin araçlık konvoyla şehre giren Kayalar, ilçe, belde ve köylerde seçim çalışması yürütüyor.

“BAĞIMSIZ GİRİP, PARTİ KURACAĞIM”
Lütfullah Kayalar, bağımsız vekil seçileceğinden emin. Hatta Meclis’e girerek yeni bir parti çalışmasına soyunacağını şöyle anlattı: “1 Kasım seçimi sadece Yozgat’taki milletvekilliği seçimi değildir. Buradan Anadolu’nun merkezi Yozgat’tan Türkiye’ye açık ve net ilan etmiş oluyorum ki; çıktığımız yol tıkanmış  olan siyasetin kilidinin açılması için Yozgat’tan çıkılmış olan bir yoldur. Meclis’e gittiğimde Allah’ın izniyle yeni siyasi oluşumun başı Yozgatlı Lutfullah Kayalar olacaktır”

lutfullah-kayalar-orta

AVRUPA’LI YOZGATLILARDAN KAYALAR’A DESTEK
Eski ANAP’lı bakanlardan Lütfullah Kayalar‘ın Yozgat’tan bağımsız milletvekili adaylığı 1 Kasım 2015 seçimlerine renk katıyor. Zira Kayalar’ın adaylığı sadece renk katmıyor aynı zamanda topladığı kalabalıklarda da, gündemde konuşulan TBMM’de 5’inci parti olacağı ihtimalini de güçlendiriyor.

Yurtdışındaki hemşehrilerinden Kayalara yönelik teveccüh artarken kendisi bir mesaj yayınlayarak yurtdışından kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Lütfullah Kayalar’ın tecrübe ve birikimiyle meclise ve Türk siyasetine hareketlilik katacağını düşünerek AVRUPA TÜRK GAZETESİ ailesi olarak kendisine başarılar diliyoruz.

Lütfullah Kayalar kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Lutfullah Kayalar Fox Tv’de 28 Ekim 2015 tarihli canlı yayın konuşması

Lutfullah Kayalar’ın Avrupa’daki Yozgatlılara mesajı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.