avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ayrancı’nın CPD’deki ‘PKK provokasyonu’na Emin Ateş çanak tuttu

Geçtiğimiz yıl kurulan, kısa adı CPD olan Centre For Public Debate- Sivil Tartışma Merkezi’nin toplantısında PKK provokasyonu yaşandı. Hollanda’da geniş kesimleri temsil eden etkili Türk STK’ları dışlayan CPD başkanlığı görevine getirilen Mehmet Emin Ateş’in keyfi yönetim tarzı tartışmalara neden oldu.

Ayrancı’nın CPD’deki ‘PKK provokasyonu’na Emin Ateş çanak tuttu
A+
A-

HEDEF TÜRK STK’LARIN TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMASI AMA NASIL?
LAHEY – CPD’nin başkanlığı görevine getirilen Mehmet Emin Ateş’in çağrısıyla 16 Mart 2016’da CPD’nin Lahey’deki merkezinde bir toplantı yapıldı. ‘İstişare Kurulu’ adı altında Hollanda’daki sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen oturumun başkanlığını CPD yönetiminde bulunmayan, Hollanda Türk-İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nun eski başkanı Arif Yakışır yaptı.

DEVLETİN PARASIYLA KEYFİ HAREKET EDEN MEHMET EMİN ATEŞ
Mehmet Emin Ateş’in çağrısı üzerine CPD’de yapılan toplantıya Hollanda’daki Türk ve Türkiye yanlısı aktif pek çok sivil toplum kuruluşunun davet edilmeyişi ise akıllara, ‘Mehmet Emin Ateş devletin parasıyla babasına çiftlik mi kuruyor?’ sorusunu getirdi.

TÜRK LOBİSİ İÇİN TOPLANAN TÜRKLERE CPD’DE PKK PROPAGANDISI
Bütün bu tartışmalar yaşanırken, adının Mustafa Ayrancı olduğu öğrenilen bir şahsın toplantıdaki provokasyonu güne damgasını vurdu. Hollanda Türkiyeli İsçiler Birliği (HTİB) adlı radikal ve marjinal oluşum adına konuştuğunu ifade eden Mustafa Ayrancı, oturumu yöneten Arif Yakışır’dan söz alarak, işaret parmağını eşine radikal kişilerde görünecek şekilde kaldırarak ve tehdit vari bir dille ilginç çıkışlar yaptı.

MUSTAFA AYRANCI SEVİYEYİ İYİCE DÜŞÜRDÜ
PKK/HDP yandaşlığını ‘farklı fikirdeyim’ diyerek geçiştiren Ayrancı, salonda Türk kimliğine itiraz eden tek kişi oldu. Ayrancı, kendi kimliğine sahip olduğunu ifade eden ve ‘Türkiyelilik’ kavramını dayatan hamaset dolu konuşması üzerine söz alan Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Nihat Koçak yaptığı konuşmada, “Türk’üm diyorsak zaten aynı fikirdeyiz. Türkiye coğrafyasında bölünmez bütünlükten yana olmamız lazım.” diyerek ortak iş yapmanın da asgari müştereklerinin olduğunu vurguladı. Ayrancı toplantı adabından yoksun bir şekilde “Yahu kim bölecek bunu?” şeklinde bağırması üzerine, Nihat Koçak, “Gördük işte Ankara’da kim kendini patlatıyorsa, onlar. Bir sürü şehidimiz var.” şeklinde cevap verdi.

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

EL-KOL HAREKETLERİ EŞLİĞİNDE PKK’YA ‘TERÖR ÖRGÜTÜ’ DİYEMEDİ
Bunun üzerine cevabını alan Ayrancı, terör örgütü PKK’nın bir düşünce olduğunu(!) ima ederek PKK’nın estirdiği terör karşısında, “O senin düşüncendir, bu da benim düşüncemdir. Ben de Türkiyeliyim.” diyerek konuyu geçiştirmeye çalıştı. Ayrancı, cevap vermeyeceğini ifade ederek, PKK’ya terör örgütü diyemedi ve el-kol hareketleri yaptı. Radikal çıkışıyla provokasyon yapan Ayrancı, “Kafamızı kuma gömmeyelim, Türkiye’de insan hakları ve demokrasi tehdit altında.” şeklinde konuştu. Koskoca salonda kimse Ayrancı’ya tepki koymazken Nihat Koçak, “Türkiye’de Avrupa’dan fazla insan hakları var.” dedi ve toplantıyı yöneten Arif Yakışır müdahale etti.

MUSTAFA AYRANCI’DAN GARİP İMA: KİMSE İŞ YAPMIYOR YANLIZCA BEN YAPIYORUM
Tabanı bulunmayan ve her yere tek başına çıktığı görülen HTİB’in görevlisi Ayrancı toplantı çıkışında Demet TV’nin sorularını yanıtladı. Hollanda Yozgatlılar Federasyon Genel Başkanı Nihat Koçak’ın kendisine fikir dayattığını ifade eden Mustafa Ayrancı kendini beğenmiş bir tavırla Hollanda’daki Türk STK’ların iş yapmadığını yalnızca kendisinin iş yaptığını, Bakan Asscher’e mektup yazdığını ve kimsenin bakanı eleştiremediği şeklinde gerçeklerle bağdaşamayan ilginç bir görüş ortaya attı. Bu görüşler saçmalık ve hezeyan olarak değerlendirildi.

MUSTAFA AYRANCI KİMDİR? HTİB NEYİ TEMSİL EDİYOR?
Mustafa Ayrıncı’nın ırkçı terör örgütü PKK’nın Türkiye’de terör esterin sivil kanadı olan HDP’nın Hollanda uzantısı Hollanda Türkiyeli İsçiler Birliği (HTİB) adlı radikal ve marjinal oluşumun görevlisi olduğu öğrenildi. HTİB’in toplumda tabanı bulunmayan ve Hollanda devletinin fonlarıyla, parasıyla ayakta durduğu öğrenildi. Kendisini gündeme getiren tek mecra olan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medyasına seçim döneminde verdiği beyanlardan da anlaşılacağı üzere Ayrancı aktif bir şekilde HDP’yi destekledi.

PKK/HDP YANDAŞI AYRANCI TÜRK LOBİ TOPLANTISINA NASIL SIZDI?
Terör yanlısı ve Türkiye karşıtı radikal çıkışlarıyla gündeme gelmeyi başaran Ayrıncı’nın bu toplantıya nasıl sızdığı merak konusu oldu. Ayrancı’nın CPD toplantısından bir  kaç gün önce, dışarıya sızan bilgi nedeniyle 16 Mart’da yapılacak buluşmadan haberdar olduğu ve Emin Ateş’le olan şahsi tanışıklığından ötürü kendisini davet ettirdiği ve bu şekilde toplantıya sızdığı belirtildi. Mustafa Ayrıncı’nın daha önce Türkleri “Grijze Wolf” ve “ırkçı” olarak fişleyen, halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın “diktatör” olduğunu iddia ederek onu Hollanda kamuoyunda küçük düşürmek için hedef gösterip alenen hakaretler eden, sözde ‘Ermeni soykırım’ı iddialarının ‘soykırım’ olarak kabul edilmesi için Türkleri hedef gösteren kampanyalar yürüten ve eli-kanlı ırkçı terör örgütü PKK/KCK’nın uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlardan kırmızı bülten’le aranan terörist ele-başları Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’la buluşup görüştüğü daha önce de PKK medyasına ve sonra da kamuoyuna yansımıştı. Ayrancı, tüm bu olayları ise ustalıkla geçiştiriyor.

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

AYRANCI, EMİN ATEŞ’TEN YÜZ BULUP İÇERİ SIZDI; OLANLAR EMİN ATEŞ’İN BİLGİSİ DAHİLİNDE OLDU
Türk toplumuna somut zararlar verdiği açık olan böyle bir şahsiyetin, Türk STK’larını birleştirme hedefi güttüğünü söyleyerek CPD’nın başkanlığı görevini yapan Mehmet Emin Ateş’le, nasıl oluyor da CPD’nın buluşmasına sızacak kadar arkadaş olduğu(?) Hollanda Türk toplumunda tartışılıyor.

MEHMET EMİN ATEŞ SANKİ CPD BABASININ ÇİFTLİĞİYMİŞ GİBİ HOLLANDA TÜRK STK’LARINI KEYFİNE GÖRE DIŞLIYOR 
Bir diğer tartışma konusu ise PKK yanlıların Ateş’ten yüz bulup rahatlıkla CPD’nin toplantılarını sabote edebiliyor olmaları. Üstelikte bütün bunlar; Türk ve Türkiye yanlısı  tutumlarıyla bilinen, toplumda tabanı bulunan ve temsil yeteneğine sahip çok sayıda federasyon, dernek ve vakfın Mehmet Emin Ateş’in keyfi tutumuyla dışlanmasıyla beraber oluyor.

cpd logo

MEHMET EMİN ATEŞ CPD’YE GELEN PARANIN YÖNÜNÜ KEYFİNE GÖRE YÖLENDİRİYOR
Kulislerden edinilen bilgiye göre Mehmet Emin Ateş CPD’ye gelen parayı kendi keyfine göre ‘ahbap-çavuş ilişkileri’ çerçevesinde yönlendirip, kendi çıkarına uygun ve istediği yöne kanalize ettiği ve kendisinin doğrudan menfaatlenemediği Hollanda Türk STK’larını CPD’den ‘dışlama’ yöntemiyle uzak tuttuğu gelen bilgiler arasında.

ÇIKIŞTA YAPILAN AÇIKLAMALAR TOPLUMU TATMİN ETMEDİ
Mehmet Emin Ateş Demet TV’ye yetersiz Hollandacısıyla yaptığı açıklamada beceriksizliğini, camilere yapılan saldırılardan bahsederek örtbas etmeye ve gizlemeye çalıştı.

CPD yönetimine bağlı olarak çalışan Ajanda Komisyonu’nun sözcüsü Arif Yakışır, CPD’nin Türk toplumunun yararına faaliyetler için STK’lara fasilite (maddi) imkanlar sunduğunu ve ortak sorunları çözmek istediklerini ifade ederek, görülen ihtiyaç üzerine ‘istişare kurulu’ oluşturma hedefi için çalıştıklarını söyledi. Yakışır ayrıca dışlanan ve davet edilmeyen Türk STK’lar için kendisinin sorumlu olmadığını ve kendisinin CPD’de yönetici olmadığı, Mehmet Emin Ateş’i işaret ederek onun başkanlığında işlerin yapıldığını söyledi. CPD yöneticileri Av. Ejder Köse ve Songül Akkaya ise yine aynı yönde açıklamalar yaptılar.

HOLLANDA TÜRK STK’LARI VE TÜRK MEDYA’SI MEHMET EMİN ATEŞ’İN BÖLÜCÜ TUTUMUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK!
Mehmet Emin Ateş’in kendi şahsi hırsları için ve Hollanda Türk toplumunun gücünü bölecek şekilde, toplumun geniş kesimlerini dışlayan bu ‘bölücü’ tutumu, CPD dışında bir araya gelen Türk STK’ları tarafından kınandı. Hollanda Türk STK’larının konuya dair ilerleyen günlerde yapacakları açıklamaları, gazetemiz yansıtmaya devam edecektir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ANALİZ | ATGtv

İşte o video:

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu

dursun paksoy carpici konustu on

gedik cpd emin ates haberi

emin ates cpd bildiri krizi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.