avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avusturya iyice çirkinleşti bakın ne yaptı

Son dönemde Türkiye’ye karşı çirkin açıklamalar yapan Avusturya, Türkiye düşmanı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Avusturya iyice çirkinleşti bakın ne yaptı
A+
A-

Son dönemde Türkiye’ye yönelik düşmanca açıklamalar yapan Avusturya, algı operasyonlarını sürdürüyor. “Türkiye’nin AB üyelik süreci iptal edilsin” diyen Avusturya’da bu sefer “Türkiye yoksul” yalanı ortaya atıldı.

Avusturya Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Ewald Nowotny Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin önündeki engelin demokratik standartlardan ziyade ekonomideki yapısal sorunlar olduğunu iddia etti.

‘UZUN VADEDE GERÇEKÇİ DEĞİL’

Bloomberg’in haberine göre Nowotny, Türkiye’nin AB’ye üye olması halinde diğer AB ülkelerine kıyasla büyüklüğünün ve görece ‘yoksulluğu’nun fonlarda sürdürülebilir olmayan hareketleri tetikleyebileceğini belirtti.

Nowotny, “Eğer bir ekonomide çok fazla eşitsizlik varsa bu ekonomik yapı sürdürülemez. Bu durum sorunlu göç hareketlerine neden olur. Üyelik adayı ülke ne kadar büyükse sorunlar da büyür ve Türkiye de bu anlamda esktrem bir örnek..Sonuçta yapısal gerekçeler nedeniyle üyelik seçeneği uzun vadede gerçekçi değil” şeklinde gerçeği yansıtmayan ifadeler kullandı.

Avusturya Başbakanı Christian Kern de geçtiğimiz günlerde AB’nin Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerini durdurması gerektiğini savunmuştu. Türkiye, AB’ye üye olması halinde Almanya’dan sonra nüfusu en yüksek ikinci ülke olacak.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.