avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türklerin talebine CHP’den engel

Yurtdışında yaşayan vatandaşların aldığı ödeneklerin Türkiye’deki mal varlığından dolayı kesilmesini önlemek için sunulan önergeye CHP itiraz etti.

Avrupalı Türklerin talebine CHP’den engel

TBMM’de görüşülen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısında yurtdışındaki milyonlarca gurbetçimizi korumak için yapılan düzenlemeye CHP’li Erdoğan Toprak itiraz etti. CHP’li Toprak’ın gurbetçiler için yapılan düzenlemenin Zarrab için yapıldığını iddiasını Sözcü Gazetesi de manşete taşıdı.

CHP’li Toprak ve Sözcü’nün iddia ettiğinin aksine önergenin gece yarısı hazırlamadığını ve bu önerge bir ay önce hazırlandığı ve Zarrab ile ilgisinin olmadığı önergenin, gurbetçiler için hazırlandığı ortaya çıktı.

GURBETÇİLER İÇİN HAZIRLANMIŞ

Yurtdışında bulunan Türk vatandaşları bulundukları ülkenin işsizlik maaşı almak üzere çeşitli sosyal yardımlarından yararlanıyor. Bu durumdaki bazı Türk vatandaşlarını Türkiye’de gayri menkulleri bulunuyor. Eğer kişisel verilerin yurtdışı ile kontrolsüz paylaşılması durumunda bu vatandaşların sosyal yardımlarının kesilme riski var. Dolayısıyla bu önerge yurtdışındaki vatandaşların hakları korumak için getirildi.

İŞTE O ÖNERGE

AK Parti’nin bir ay önce hazırladığı ve Meclis Genel Kurulu’na sunduğu önerge şöyle:
“(5) Kişisel veriler, uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere, Ülkenin veya ilgili kişinin menfaatinin ciddi bir şekilde zarar göreceği durumlarda, ancak ilgili kamu kurum veya kuruluşunun görüşü alınarak Kurulun izniyle yurt dışına aktarılabilir.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.