avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türkler sandıklara giderek oylarının kullanmaya başladı

HABER MERKEZİ – Avrupa’daki Türkler sandık başında. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik oyunu kullandı ve Avrupalı Türklere çağrı yaptı.

Avrupalı Türkler sandıklara giderek oylarının kullanmaya başladı
A+
A-

KÖLN – Türkiye’deki 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Köln Başkonsolosluğu’nda oy kullanan UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Genel Başkanı Süleyman Çelik, seçimlere katılma çağrısı yaptı.

UETD Genel Başkanı Çelik, yurt dışında yaşayan 2 milyon 800 bin seçmenin oy verme kültürüne alıştığını ve 7 Haziran seçimlerine oranla bu seçimlere daha fazla katılım olacağına inandığını söyledi.

2 MİLYON 800 BİN TÜRK OY KULLANACAK
Vatandaşların bu seçimlerde daha duyarlı olmaları gerektiğini söyleyen Çelik, “7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye’de bir hükümet kurulamamıştı. 1 Kasım seçimleri sonucunda bir hükümetin kurulması, mümkünse tek başına bir iktidarın olmasını arzu ediyorum. Onun için vatandaşlarımızın daha da duyarlı olup kendilerine verilmiş bu hakkı en mükemmel şekilde kullanmalarını arzuluyoruz” dedi.

OYLAR 8 İLE 25 EKİM ARASINDA VERİLECEK
Türkiye’de son dönemlerde terör olaylarının arttığını hatırlatıp bu kutuplaşmanın sandığa yansımamasını umduklarını söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

“İki buçuk milyon civarında seçmenimiz Batı Avrupa’da yaşıyor. Özellikle burada yaşayan Türk toplumunun 50 yılı aşkın süredir barış ve huzur içinde birlikte yaşadıklarına şahidiz. Türkiye’deki olumlu ve olumsuz gelişmelerden dolayı burada toplum arasında herhangi bir kutuplaşmanın olmadığını biliyoruz. Son olaylardan dolayı da böyle bir meselenin gündeme getirilmemesi ve özellikle içinde bulunduğumuz bu seçim sürecinde 8 ila 25 Ekim arasında oy verme esnasında bu tür olumsuzlukların yaşanmaması, kutuplar arasında herhangi bir çatışmanın olmamaması için vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Huzur ve barış içerisinde bir seçimin geçmesini, kardeşlik havası içinde milletin kendi iradesini sandığa yansıtmasını istiyoruz. Seçimin herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

Yurt dışında başlayan oy verme işleminin ilk gününde gümrüklerde dahil toplam 14 bin 462 oy kullanılmıştı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Video’yu izleyin:

Köln’den fotoğraflar:

uetd genel baskani suleyman celik sandik avrupali turkler1

uetd genel baskani suleyman celik sandik avrupali turkler2

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.