avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ata Hollanda Rotterdam’daki Atatürk sokağında anıldı

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde bulunan Atatürk sokağındaki anmaya vatandaşlar katıldı.

Ata Hollanda Rotterdam’daki Atatürk sokağında anıldı
A+
A-

Atatürk sevdalıları, soğuk havaya rağmen bir araya geldiler. Hollanda Atatürk ve Çanakkale Müzesi, Atatürk Derneği ile birlikte organize ettiği günde, Rotterdam ve başka şehirlerden vatandaşlar katıldı.

1 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal marşı okundu. Ardından ADD Hollanda Başkanı Şerife Alparslan’ın   yaptığı konuşmada, “Şanlı kurtuluş mücalemizin mimarı ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.Tarihe sığmayan büyük Önderimiz, sadece ülkemize değil, Asya’ya ve bütün insanlığa miras bırakmıştır” dedi.

Ardından, dünyadak tek Atatürk ve Çanakkale Müzesi’nin sahibi olarak bilinen Bülent Türker, “Atatürk bize emanet ettiği Cumhuriyete dört elle sahip çıkmalıyız. Yıllardır bu sokakta  anmayı yapıyoruz. Atatürk her gün daha çok aranan ve sevilen bir lider. 80 yıl önce bile bugünleri gören böyle bir lider bizim  ülkemize çıkması çok güzel” dedi.

Daha sonra Çanakale Müzesi müdürü ve eğitimci Erol Sanburkan, “Atatürk  bizler için herşey onun devrimlerine daha çok sahip çıkmalıyız. Yanlız ülkemize değil bir çok ülkeye de  yol göstermiş ve bağmımsızlık simgesi olmuştur” dedi.

Anma törenine 220 km uzaktan gelen Hatice Bayar ve ekibi ise Türk bayrakları ile büyük sempati topladı. Bülent Türker, Avrupa Türk Gazetesi’ne yaptığı açıklamada 10 Kasım nedeniyle duygulu olduğunu söyledi. Tören sonrası tüm ekip Bülent Türker‘in evinde sabah kahvaltısında simit, börek ve doğal çaylarla 2 saat hem Atatürk ve anıları dinledi hem de dostluk ve Atatürk sevgisini paylaştı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

10kasi2015 turker kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.