avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Amsterdam’lı genç siyasetçi Ayşe Konuksever PvdA’dan istifa etti!

Hollanda Sosyal-Demokrat İşçi Partisi PvdA’nın Amsterdam-Noord yöneticilerinden, genç siyasetçi Ayşe Konuksever yöneticilikten ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Amsterdam’lı genç siyasetçi Ayşe Konuksever PvdA’dan istifa etti!
A+
A-

Konuksever yaptığı açıklamada şunları söyledi; “An itibariyle PvdA Amsterdam Noord yöneticiliğinden istifamı verdim. Gönüllü ama çok severek ve isteyerek PvdA çatısı altında yapmış olduğum ombudsmanlık görevimi de bırakmış bulunuyorum. 3 senedir vermiş olduğum emeğin karşılığını bu şekilde almak çok acı verici.”

İstifa kararını iki günde vermediğini ifade eden Konuksever burada görmediğiniz değerde bayaşunları belirtti; “Bu kararı ben iki günde vermedim tabi ki, üyesi olduğum partinin gidişatından bende çok rahatsızdım. Belki değiştirebiliriz diye uğraştım ama olmadı. Parti içinde PvdA değerlerine aykırı düşüncede olan kişilerin çoğunlukta olduğunu görmeye başladım. Partinin ekseni git gide daha çok kaydı. Sağcı politikalar destekleyerek kendi değerlerini kaybetti benim gözümde. Değerli dostlar ben değişmedim ne yazık ki partimin değerleri değişti. Bu gidişatın hiç bir şekilde arkasında durmam mümkün değil.”

Politikaya ara verdiğini söyleyen Konuksever, “Politikaya ara vermeyi planlıyorum ve tatilden sonra hayat bana ne getirir hep birlikte göreceğiz. Bana güvenen ve desteğini esirgemeyen kişilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun hepinizden.” dedi.

HOLLANDACA YAYINLANAN BASIN AÇIKLAMASI

Persbericht

Beste vrienden,
Vandaag ben ik officieel opgestapt als bestuurslid Amsterdam PvdA Amsterdam Noord. Het is knap lastig om aan te kondigen dat ik als een actieve PvdA lid, het ombudswerk dat ik met veel liefde heb doorgepakt, heb moeten neerleggen. Het doet pijn. Ik heb 3 jaar lang hard geknokt om het vertrouwen van de kiezer terug te winnen. Ik hoor al mensen zeggen: “Ayse je was zo actief bezig voor de PvdA waarom ineens z’n radicaal besluit?”. Nee dit besluit heb ik niet in twee dagen genomen, sterker nog er heerste al een hele lange tijd onrust in mij over de gang van zaken binnen de partij. Ik kon het niet eens worden over de koers. Nee, mijn idealen zijn niet veranderd, mijn partij heeft zijn eigen standpunten laten vallen en is rechtser beleid gaan voeren. Dit neem ik ze ten zeerste kwalijk.

Wat ik nu ga doen is een lange politieke pauze inlassen om mijn sociale leven weer op te pakken. Ik wil rust en slaap inhalen van de afgelopen jaren. Ik ga familie- en vriendendagen inplannen en vooral genieten om met hen te zijn. Ze zagen mij de laatste jaren vooral voorbij rennen. Na mijn vakantie zal ik bepaalde overwegingen maken over wat ik wil en hoe nu verder. Ik heb politieke ambities dus blijf wel maatschappelijk actief. Ik zal blijven strijden tegen onrecht, voor gelijke kansen in het onderwijs, opkomen voor kwetsbaren onder ons en voor een rechtvaardige samenleving waar niemand langs elkaar leeft maar met elkaar op een leuke manier omgaat.

Mochten er dringende hulpvragen zijn dan kunnen jullie mij altijd via social media of via de mail benaderen en zal ik mijn best doen om zo gericht mogelijk door te verwijzen.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor haar/zijn steun en het vertrouwen die zij mij hebben gegeven. Ik hoop dat ik jullie hierin tegemoet ben gekomen door een trouwe band te creëren. Ik blijf met jullie (mensen die een hart op de goede plek hebben zitten) verbonden.
Met warme groet,

Ayse Konuksever

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.