avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4622
EURO
34,4979
ALTIN
2.474,52
BIST
9.568,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya’dan sonra Hollanda da PKK yürüyüşü yapıldı

Terör örgütü PKK yandaşları, Hollanda’nın verdiği izinle Lahey kentinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterleri ve örgütü simgeleyen bez parçaları ile yürüyüş yaptı.

Almanya’dan sonra Hollanda da PKK yürüyüşü yapıldı
A+
A-

Hollanda’nın Lahey kentinde nevruz kutlaması olarak sunulan etkinliğe 200’ün üzerinde kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda, anayasa referandum unda “hayır” oyu verilmesi gerektiği belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ LEHİNE SLOGANLAR ATTILAR

Örgüt yandaşları daha sonra, polis eşliğinde yürüyüşe geçti. Terörist başının posterleri ile PKK’yı simgeleyen bez parçalarını taşıyan örgüt sempatizanları, sık sık Türkiye karşıtı ve terör örgütü lehinde sloganlar attı.

PKK yandaşları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB kurumları yakınında da nevruz adı altında etkinlik düzenleyerek, referandum da “hayır” oyu verilmesi çağrısı yaptı.

ÇİFTE STANDART

Hollanda’nın Avrupa Birliği terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK’ya verdiği izin çifte standart olarak değerlendiriliyor.

PKK’ya izin veren Hollanda, Türk bakanların etkinlik düzenlemesini ise engellemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izni iptal edilmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da sınır dışı edilmişti. Hükümet, bu engellemelere, “güvenlik ve kamu düzenini” gerekçe göstermişti.

PKK yandaşları, hafta sonu da Türk bakanlara izin vermeyen başka bir ülke olan Almanya’da gösteri düzenlemişti. Almanya yönetiminin PKK’ya verdiği izin, Türkiye’nin tepkisini çekmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.