avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5974
EURO
34,7498
ALTIN
2.498,51
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya’da ne kadar Türk yaşıyor? İşte Almanya’daki Türk sayısı

Yapılan açıklamada Almanya’da yaşayan yabancıların sayısının 8,2 milyona ulaştığı duyuruldu.

Almanya’da ne kadar Türk yaşıyor? İşte Almanya’daki Türk sayısı
A+
A-

Çok kültürlü bir ülke olan Almanya rakamlarla da bunu ortaya koydu. Federal Yabancılar Kayıt Merkezi (AZR) 1967 yılından beri tutulan istatistiklere göre yabancı nüfusunun 2014 yılında 8 milyon 200 bine çıkarak rekor kırıldığı açıklandı.

2012 yılında 282 bin, 2013 yılında 419 bin ve 2014 yılında ise 519 bin yabancının Almanya’ya geldiği belirtildi. Almanya’ya gelenler ve gidenler arasında 608 bin fazlalık olduğu ve yabancılar arasındaki doğum oranlarının yüksek, ölüm oranlarının ise düşük oluşu nedeniyle ülkede doğal bir yabancı artışı olduğu ifade edildi. Ayrıca 2014 yılında 109 bin kişinin Alman vatandaşlığına geçtiği için açıklanan rakamlara dâhil edilmediği bildirildi. Suriye’deki iç savaştan dolayı Almanya’ya gelen mültecilerin sayısın 118 bine ulaştığı bunun yanında ise ekonomik sıkıntılar sebebiyle Almanya’da bulunan Romanyalıların sayısının da 355 bine ulaştığı duyuruldu.

Ülkede en çok bulunan yabancı kökenliler arasında ilk sırayı 1 milyon 500 binle Türkler oluştururken, Türklerin sayısında 1,9 oranında düşüş olduğu ve bu düşüşün en büyük nedeninin ise Türk vatandaşlarının Alman vatandaşlığına geçmesi olarak gösterildi. Almanya’da en çok bulunan yabancı vatandaşlar sıralamasında ikinci sırada 670 bin ile Polonyalılar ve üçüncü sırada ise 570 binle İtalyanlar yer alıyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.