avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5981
EURO
34,8100
ALTIN
2.509,08
BIST
9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya Türkleri parti kurmaya hazırlanıyor!

Almanya’da yaşayan bir grup Türk kökenli, parti kurmak için çalışma başlattı. Türk kökenli vatandaşlarımız Almanya’da parti kurma çalışmalarına başladı. 2017 Genel seçimlerinde Türk partisinin katılacağı belirtildi.

Almanya Türkleri parti kurmaya hazırlanıyor!
A+
A-

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir otelde açıklamalarda bulunan iş adamı Remzi Aru,  Almanya’da seçimlerde boy gösterecek partinin isminin “Alman Demokratlar Birliği”  (Allianz Deutscher Demokraten) olduğunu belirtti.  Almanya yerel saatiyle 14.53’de açıklama yapan iş adamı, Alman ve Türkleri kucaklayıcı bir yol haritası çizdiklerini ifade etti. Parti programını dağıtan iş adamı, partinin sloganının ise “Bölmek yerine  şekillendirmek” olarak belirlediklerini açıkladı.

Partinin daha yeni ve kurulum aşamasında olduğuna dikkat çeken iş adamı, sonbaharın sonuna doğru işlemlerin bitmesi için çalıştıklarını söyledi.  Ancak 17 Eylül’de Berlin Eyalet Seçimleri’nde bağımsız aday olarak katılacağını bildiren Aru için seçim maratonun yoğun geçeceği aktarıldı.

GEZİ OLAYLARI PARTİ KURMAMA ÖN AYAK OLDU!

Yaklaşık 2 – 3 yıldır parti kurmak gibi düşüncede olan iş adamı, parti kurma düşüncesine iten sebepler arasında özellikle Gezi olaylarının etkili olduğunu ifade etti. Aru’nun konuşmasındaki diğer satır başları ise şöyle : “Alman partilerindeki Türk kökenli  milletvekilleri bizim düşündüğümüz şekilde davranmadılar. Bizim isteklerimizi  partilere taşımadılar, tam tersine partilerin isteklerini bize dayatmaya  çalıştılar. O zamandan beri vardı. Ermeni tasarısından sonra baktık hiç olmayacak  parti kurmaya karar verdik.  Gördüğümüz kadarıyla bize büyük bir destek var.”  dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.