avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya neyin peşinde? Yasaklarla ne hedefleniyor?

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı İsmet Mısırlıoğlu yazdı.

Almanya neyin peşinde? Yasaklarla ne hedefleniyor?

Alman İçişleri Bakanı De Maiziere “Gerçek Din” ( Die wahre Religion) adlı müslüman bir kuruluşu yasakladı. Dernek üyelerinin suçu Kuranı Kerim’ in Almanca çevirisini ücretsiz olarak legal şekilde yollarda dağıtmaktı.

De Maiziere yasağı kamuoyuyla farklı bir şekilde paylaşmış olsa da bu durum düşünce ve din özgürlüğünün Almanya’da hangi boyutlara gelebileceğini açıklığıyla ortaya seriyor. Neymiş örgüt elemanları Suriye ve Irak için adam yetiştiriyormuş.

Şu ana kadar 200 civarında adreste arama yapıldı. Fakat herhangi bir tutuklama olmadı. Çünkü suç unsuru olarak Alman güvenlik güçlerinin ellerinde sağlam bulgular yok.

Tüm bunlara rağmen demokratik bir ülkede sadece tahminler üzerine dernek kapatmak bizlere Almanya’nın bir plan üzerinde çalıştığını gösteriyor. Yani tüm bu olayların arkasında farklı senaryoların olduğunu düşünmek hiçte öyle komployla açıklanabilicek bir durum değil. Çünkü olup bitenler tüm doğallığıyla ortada.

Alman yetkililer PKK, FETÖ, DHKP-C gibi örgütlerin kendi topraklarında propaganda yapmasına izin veriyor. Onların rahat bir şekilde palazlanmasının önünü açıyor. Müslüman kuruluşları ise sürekli baskı altında tutuyor.

“Gerçek Din” derneğinin tuhaf gerekçelerle yasaklanması ister istemez bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Alman savcılığı dönemin içişleri bakanı Otto Schily’in 15 yıl önce Anayasa Mahkemesi’nden talep etmesine rağmen suç dosyası kabarık NPD partisini kapattıramamıştı. Mahkeme heyeti sebep olarak parti içine devlet tarafindan sızdırılmış köstebeklerin örgütü radikalize ve suça teşvik ettiğini ileri sürmüştü. Benzeri bir durumun kapatılan müslüman derneğinde de sözkonusu olması hiçte öyle hafife alınacak bir iddia değil.

Tek farklı durum şimdi savcılığın izni alınmaksızın keyfi bir yasak getirilmiş olması.

Sayın İçişleri Bakanına De Maiziere’ye şunları sormak gerekiyor.

-Almanya neden sürekli Suriye’ye ve Irak’a silah gönderiyor?

-Neden bölgedeki PYD/PKK militanlarının eğitiminde aktif görev alıyor?

-Yasak olmasına rağmen PKK’lı militanlar Almanya’da yasadışı eylem yapabiliyor ve bildiri dağıtabiliyor, örgüt propagandası yapabiliyor?

-Bakanlığınız aşırı sağcılar ve siyasi parti uzantılarına karşı neden bir işlem başlatmıyor?

-NSU cinayetlerinin aydınlanmasının önündeki elgelleri neden kaldırmıyorsunuz?

-Delilleri yok eden memurlarınıza karşı idari işlem başlatmıyorsunuz?

Son olarak sizlerden şunu öğrenmek istiyoruz.

-Müslümanları özellikle Türkleri toplumun dışına itme sevdasından ne zaman vazgeçeceksiniz?

İsmet Mısırlıoğlu – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.