avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Akşener’den erken seçim açıklaması

Akşener’den erken seçim açıklaması
20.04.2018
A+
A-


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim tarihini duyurmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener açıklamalarda bulundu. Akşener, İYİ Parti’nin ilk kongresini 10 Aralık’ta yaptığını belirterek, “10 Haziran itibarı ile seçime girmeye hazırız. İYİ Parti seçime girecek ve alacak” dedi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı ‘erken seçim’ çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan olumlu yanıt geldi. Erdoğan, Türkiye’nin 24 Haziran 2018’de seçime gideceğini duyurdu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’den erken seçim ile ilgili açıklamalar geldi.

Akşener, “Bu abiler korktu, ben bu abilerin bu kadar korktuklarını düşünmemiştim. Sayın küçük ortak bilmez ama, Erdoğan bilir. Bizim bu seçim açısından bir problemimiz yok. ’15 Temmuz’da seçim yaparlar’ dedim, 24 Haziran’da seçim kararı aldılar, haklı çıktım. Seçim güvenliği ve sandıkları korumak en büyük görevimizdir. Teşkilat mensuplarımız ilçeleri geziyorduk, program başlatmıştık. Seçim hazırlıkları yapmak üzere arkadaşlar yarın Ankara’ya dönecek. 16 Nisan’da 37 ile gitmişiz. Yarın gittiğim yerle birlikte 54 il olacak. Yüz bin imza ile aday olacağım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar, şunu söylüyorum; korkunun ecele faydası yok. İYİ Parti 24 Haziran’da kadroları ile kazanacak. Erdoğan, ekonominin çöktüğünü, bunun derinleştiğini görüyor. Paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. İYİ Parti, palamento ve Cumhurbaşkanlığı’nı alacak. Biz inançlıyız. Biz birinci kongremizi 10 Aralık’ta tamamladık. 68 ilde teşkilatımız kuruldu. O günden itibaren sayınca 10 Haziran itibari ile seçime girmeye hazırız. İYİ Parti’ye engel çıkarmak için bazı oyunlara girilirse uyarırım, herkes ayağını denk alsın. Abilerin bu kadar korktuğunu görmüş oldu. İYİ Parti seçime girecek ve alacak.” dedi.

“İYİ PARTİ’NİN SEÇİME GİREBİLECEĞİ YARGI ORGANLARINCA TESCİL EDİLMİŞTİR”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Dr. Aytun Çıray ise, “İYİ Parti’nin 10 Haziran’da seçime girebileceği en yüksek yargı organlarınca tescil edilmiştir.” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.