avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AK Parti Hollanda’nın hedefi yüzde 75

4-9 Nisan tarihleri arasında 5 gün olmak üzere Amsterdam, Lahey ve Deventer’de süren seçimlerde, 252 bin 841 seçmenden 134 bin 855’i oyunu kullandı. Bu rakamın, Düsseldorf ve Antwerpen’de oylarının kullanan Hollanda Türkleri dahil olan rakam olduğu belirtildi. Bu rakamlarla birlikte katılım %53,3 oldu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise katılım 131 bin 111 idi. Son gün Hollanda genelinde kullanılan oy sayısı ise 23 bin 476 oldu. Gazeteci Oğuzhan Kılıç, AK Parti’nin Amsterdam bölge yöneticileri olan Mehmet Salih Kaya, Savaş Karayazılı ve Hüseyin Sayılgan’la konuşarak değerlendirmelerini dinledi.

AK Parti Hollanda’nın hedefi yüzde 75

Seçim işlemleri ise 9 Nisan pazar günü itibarıyla biterek, halk kadar seçimlerde görev alanlar, 16 Nisan saat 19.00’dan itibaren seçim sonuçlarının açıklanacağı ana kilitlendiler.

İşte seçim sonuçlarına kilitlenen ve bu seçimlerden önemli görev ifa edenlerden bir tanesi olan UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Hollanda Başkanlığı da yapmış olan AK Parti Amsterdam Bölge Genel Sekreteri Mehmet Salih Kaya, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a konuşarak hedeflerini ve beklentilerini anlattı.

AK PARTİLİ KAYA, GAZETECİ KILIÇ’IN SORULARINI YANITLADI
Amsterdam Bölge Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu’nun AK Partili Üyesi de olan Mehmet Salih Kaya, AK Parti olarak hedeflerinin yüzde 75 olduğunu ifade etti.

Kaya bunu şöyle gerekçelendirdi; “AK Parti olarak başarılı bir kampanya yürüttüğümüzü düşünüyorum. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yüzde 80 ile 2015’teki 2 seçimin sonucu olan yüzde 70 ve MHP’nin evet’e desteğini üst üste koyduğumuzda, evet kampanyasının itici gücü olan AK Parti olarak bu seçimlerde evet’i yüzde 75’in üzerinde çıkartacağımızı düşünüyorum. Tabi ki bu beklentimizde 11 Mart Rotterdam olaylarının da etkisi var. Çünkü vatandaşlarımız öfkelisini demokratik anlamda sandıklarda kullandığı oylarla gösterecektir. Fakat ondan da önce vatandaşlarımız koalisyon üreten mevcut sistemin yürümediğini görüyor ve başkanlık sistemini istiyor. Bu bağlamda AK Parti olarak yeni rekorlara doğru koşuyoruz, çabamız ve çalışmamız bunun için.”

Seçimlerin Hollanda-Amsterdam ayağında 5 gün boyunca T.C. Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun’un ev sahipliğinde Amsterdam RAI kongre merkezi pek çok misafir ağırladı. Foto’da soldan sağa Mehmet Salih Kaya, UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, T.C. Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, Hüseyin Sayılgan ve Savaş Karayazılı.

KAYA: TOPLAMDA OYLARIN YARISINDAN FAZLASINI ALACAĞIZ
Gazeteci Oğuzhan Kılıç“AK Parti’nin desteklediği evet oyları sizce toplamda, seçim sonucu olarak ne kadar çıkacak?” şeklindeki soru üzerine Kaya, “Benim tahminim o dur ki, toplamda evet yüzde 56 ile 61 aralığında çıkacak.”

KAYA: … ZATEN O AK PARTİLİ DEĞİLDİR
AK Parti’de hayır oylarının varlığıyla ilgili muhalefetin dinlendirdiği iddialar hakkında ise Kaya net konuştu; “AK Parti’de hayırcı yoktur. AK Parti’den hayır oyu çıkmaz. Zaten o AK Parti’li değildir.” dedi.

KARAYAZILI: YÜZDE 75’İN ÜZERİNDE ÇIKARACAĞIMIZDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK
Aynı çerçevede konuşan Amsterdam Bölge Seçim Kurulu İtiraza Yetkili AK Partili Üye olan Savaş Karayazılı, görüşlere katıldığını ifade ederek Hollanda’da evet olarak oylarının yüzde 75’in üzerinde çıkaracaklarından hiç şüphelerinin olmadığını söyledi.

Seçimlerin Hollanda-Amsterdam ayağında 5 gün boyunca T.C. Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun’un ev sahipliğinde Amsterdam RAI kongre merkezi pek çok misafir ağırladı. Foto’da soldan sağa Hüseyin Sayılgan, T.C. Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, arkada Mehmet Salih Kaya, UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca.

SAYILGAN: GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜNLERİMİZDEN FERAGAT EDİYORUZ
AK Parti Amsterdam Bölge Başkanı Hüseyin Sayılgan ise sabah-akşam demeden dava için günlerinden feragat ettiklerini vurguladı. “Biz burada daha güçlü bir Türkiye mücadelesini veriyoruz. Güçlü Türkiye ancak başkanlık sistemiyle olur. Çalışıyoruz, hedefimiz budur. Emeğimiz güçlü Türkiye’ye feda olsun.” dedi.

Amsterdam da ise son gün itibarıyla 8 bin 545 Türk seçmenin oyunu kullandığı belirtilirken, Hollanda genelinde ise aynı gün oyunu kullanan seçmen sayısı 23 bin 476 oldu.

Seçimlerin Hollanda-Amsterdam ayağında 5 gün boyunca T.C. Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun’un ev sahipliğinde Amsterdam RAİ kongre merkezi pek çok misafir ağırladı. Foto’da soldan sağa Mehmet Salih Kaya, Savaş Karayazılı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca, T.C. Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun. AK Parti Brüksel Temsilcisi ve AK Parti eski Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz ise son gün ziyaret eden heyetler arasına katıldı.

ATMACA’DAN UYARI: PAZAR GÜNÜ KUTLAMA YOK
Öte yandan UETD Hollanda Başkanı ve AK Parti Hollanda seçim koordinasyon merkezi Başkanı Turan Atmaca ise bir mesaj yayınlayarak 16 Nisan seçim gecesi bir kutlama planlamadıklarını belirtti ve huzurun sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Turan Atmaca şunları söyledi; “Herkesin bildiği gibi Pazar günü (16 Nisan 2017) Türkiye’de anayasa değişikliği için bir referandum gerçekleşecek. Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oylarını 27 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında Başkonsolosluklarda kullandı. Sandıktan çıkacak sonucu hep beraber Pazar akşamı öğreneceğiz. Bu vesile ile Pazar akşamı için hiç bir kutlama konvoyu planlamadığımızı açıklamak istiyoruz. Pazar akşamı sonuç ne olursa olsun hiç kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yoktur. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı kurallara ve yasalara uygun hareket etmeye davet ediyoruz.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.