avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4810
EURO
34,9545
ALTIN
2.436,94
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD’ye sığınan Binbaşı Salazar, Başkan Chávez’in katili mi?

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chávez’in ve Bolivarcı yönetimin en önemli isimlerinden Diosdado Cabello’nun yakın korumalarından biri Donanma Binbaşı Leamsy José Salazar Villafaña ve yüzbaşı rütbeli eşi Anabel Marina Linares’ın, ABD’de itirafçılık programına alındığı bildirildi.

ABD’ye sığınan Binbaşı Salazar, Başkan Chávez’in katili mi?
18.09.2015
A+
A-

Geçen yıl Aralık ayında balayına Madrid’e giden çift oradan Washington’a geçerek ABD makamlarından sığınma talebinde bulunmuştu. 40 yaşındaki Binbaşı Salazar’ın bir buçuk yıldır ABD istihbaratıyla ilişkide olduğu tespit edildi.

Önemli kurumların hesaplarının bulunduğu Bicentenario Bankasında yönetici olan eşi Marina’nın ise yönettiği hesaplardan milyonlarca dolar hortumladığı anlaşıldı. İkilinin şu sıralar DAE programına katılarak Venezuela yönetimi aleyhine uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasında kullanılacağı basına sızan bilgiler arasında.

İspanyol istihbaratı tarafından devşirildiği tahmin edilen Binbaşı Salazar’ın konumu bazı şüpheleri beraberinde getirdi. Salazar uzun süre Başkan Chávez ve Venezuela üst yönetiminin yakın korumalığını yaptı. Şimdi Başkan Chávez’in aniden ağır bir kanser hastalığına tutulması ve ölümüyle Salazar’ın ilgisi olup olamayacağı soruluyor. Zira Chávez’in hastalığının temas ettiği bir radyoaktif elementle ilgili olabileceği söylentiler arasındaydı.

ABD makamları Salazar’ın ifadeleri üzerinden Venezuela’da üst düzey askerlere ve ordu üzerinde etkili olduğu varsayılan meclis başkanı Diosdado Cabello’ya uyuşturucu suçlamasıyla dava açma hazırlığında. Bir süredir ABD merkezli basında, adını Venezuela Silahlı Kuvvetlerinde General rütbesinin simgesi olan Güneş’ten alan, bir uyuşturucu karteli olduğuna dair yazılar çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bir Hollanda sömürgesi olan Karayip adası Aruba’ya Venezuela konsolosu olarak atanan Hugo Carvajal ABD isteğiyle tutuklanmıştı. General Carvajal, Chavez döneminde altı yıldan uzun süre askeri istihbaratın başkanlığını yapmıştı. Carvajal ABD’nin Güneş Karteli suçlamasına dayanak yapmak istediği en önemli isimlerdendi. Carvajal’ın tutuklanması Venezuela hükümetinde infial etkisi yaratmış. Venezuela Silahlı Kuvvetleri harekete geçerek Aruba havadan ve karadan abukaya alınmıştı. Bunun üzerine General Carvajal serbest kalarak ülkesine geri dönmüştü.

Özgür Uyanık/Buenos Aires

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.