avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5981
EURO
34,8100
ALTIN
2.509,08
BIST
9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AB sözcüsü PKK sorusuna cevap veremedi

Avrupa Birliği Komisyonu Başsözcü Yardımcısı Alexander Winterstein, terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerinin durdurulması için harekete geçip geçmeyeceklerine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Sözcü art arda gelen sorulara kısa ve kaçamak cevaplar verdi.

AB sözcüsü PKK sorusuna cevap veremedi
A+
A-

Başsözcü Alexander  Winterstein,  İstanbul’da yaşanan terör saldırısına  ilişkin, “AB yetkililerinin ilk açıklamalarında terör kelimesini kullanmamasının  nedeni neydi? AB tarafından terör saldırısına ilişkin resmi açıklama yapılması  neden 15 saat sürdü? PKK’nın AB terör örgütleri listesinde bulunduğu göz önünde  tutulduğunda, AB üyesi ülkeleri, PKK’nın eylemlerine karşı somut karşılık vermeye  çağırıyor musunuz?” sorusuna yanıt vermedi.

Bu sorunun AB siyasi liderlerine yöneltilmesi gerektiğini anlatan  Winterstein, AB’nin resmi açıklamalarında “terör” kelimesinin yer aldığını  söyledi.

“PKK İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPTIK”

Winterstein, bir başka gazetecinin,”Kısa süre önce düzenlenen AB  internet terörü forumuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Terörü övmek ve  doğrulamak, Avrupa genelinde bir suç unsurudur.Fransa’da onlarca kişinin sırf terörle ilgili internet sitelerini ziyaret ettikleri için geçen ay gözaltına  alındıklarını gördük.Türkiye’ye döndüğümüzde ise cumartesi gecesi PKK’nın  saldırısı sonrası da yüzlerce PKK sempatizanı Avrupa genelinde bu saldırıyı  yüceltip kutladılar. AB’ye aday bir ülkedeki terör saldırılarını kutlayan bu  insanlar için artık Avrupa’nın bir adım attığını görebilecek miyiz?” sorusuna,  “Biz, AB olarak daha önce PKK ile ilgili açıklama yaptık. Bizim Avrupa’da ve  dünyada nerede olursa olsun teröre karşı güçlü kararlılığımız var.” cevabını  verdi.

Winterstein, Genişlemeden Sorumlu Komiser Hahn ile ilgili, “Yakın  zamanda terörle bağlantılı 3 kişiyle görüştü. Bir PKK’lı teröristin cenazesini  omuzlayan bir vekil, diğeri PKK’ya silah sağlayıp güvenlik güçlerini köşeye  sıkıştırmakla suçlanan bir kişi daha var, o da Kuzey Irak’taki PKK inlerinde 5  yıl kalan biri. Bu Avrupa Birliği’nin yeni genişleme yaklaşımı mı? Yoksa, bu  terörle bağlantılı insanlar için bir yaptırım görecek miyiz? AB yeni bir  genişleme konsepti benimseyecek mi?” sorusuna karşılık, “AB Komisyonu’nun PKK ve terörle mücadelesi açıkça ortada.” demekle yetindi.

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMALARI YETERLİ GÖRÜLDÜ

Öte yandan 44  kişinin yaşamını kaybettiği İstanbul’daki terör  saldırısı sonrasında AB kurumlarının yetkilileri, tepkilerini göstermek için ilk  saatlerde sosyal medya açıklamalarını yeterli gördü. Saldırının üzerinden saatler  geçmesine rağmen AB tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Avrupa Parlamentosu  (AP) Başkanı Martin Schulz, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme  Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn attıkları twitlerde “terör” kelimesini kullanmadı.

“Terör” kelimesi içeren resmi AB açıklamasının yapılması saldırılardan 15 saat sonra gerçekleşti.

Aynı AB kurumları ve yetkilileri, Paris, Brüksel ve Nice terör  saldırılarından sadece dakikalar sonra tepki vermişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.