avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

4 eski Bakan hakkında karar verildi!

Haklarında yolsuzluk ve rüşvet suçlaması bulunan AKP’li 4 eski bakan, Meclis Genel Kurulunda yapılan oylamalarda AKP’nin oylarıyla Yüce Divan’a gitmekten kurtuldu. Oylamanın ardından eski bakanlar, AKP’li vekillerin tebriklerini kabul ederken, partide yaşanan fireler dikkat çekti.

4 eski Bakan hakkında karar verildi!
21.01.2015
A+
A-

Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar, soruşturma komisyonunun ardından Meclis’te de haklarındaki Yolsuzluk ve Rüşvet suçlamalarından kurtuldu.

Dün saat 15’te başlayan Genel Kurul oturumunun gündüz bölümü gündem dışı konuşmalar ve komisyon raporunun görüşmeleri ile tamamlandı. Zafer Çağlayan üvey annesinin cenazesi nedeniyle Genel Kurul’a katılmadı. Diğer 3 bakan ise kendilerini savunmadı. Verilen uzun aranın ardından tekrar toplanan Genel Kurul’da CHP ve MHP’nin bakanlar hakkında ayrı ayrı verdiği önergeler gündeme alındı.

Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın yönettiği birleşimde Muammer Güler hakkında 52, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında ise 53’er Yüce Divan’a sevk önergesi verildi.

Her bakan için ayrı ayrı ve gizli yapılan oylamalara; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’da katıldı. Başbakan Davutoğlu ise yurtdışında olduğu için yerine Yalçın Akdoğan oy kullandı.

Meclis’te ilk olarak Zafer Çağlayan’la ilgili oylama yapıldı. 517 vekilin katıldığı oylamada 242 kabule karşılık 264 ret oyu kullanıldı. 7 milletvekili çekimser oy kullandı, 1 oy boş, 3 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Çağlayan’ın Yüce Divan’a sevk edilmesi reddedildi.

İkinci olarak Muammer Güler hakkındaki önerge oylandı. 513 vekil’den 241’i kabul, 258’i ret oyu kullandı. 6 Çekimser, 4 boş ve 4’de geçersiz oy çıkınca Güler Yüce Divan’a gitmekten kurtuldu.

Bakara Makara sözleriyle tepki çeken Egemen Bağış’ın Yüce Divan oylamasına 517 vekil katıldı. 245 kabul, 255 ret oyu kullanıldı. 7 çekimser, 6 boş ve 4 oyda geçersiz sayıldı. Kendisi için oy kullanırken zarfı kutuya atışıyla tepki çeken Bağış az bir farkla Yüce Divan’a gitmekten kurtuldu. AKP’lilerin en büyük fireyi Egemen Bağış’ta vermesi dikkat çekti.

Son oylama Erdoğan Bayraktar’ın oylamasıydı. Bayraktar’ın oylaması AKP’nin en az fire verdiği oylama oldu. 515 milletvekilinden 219’ü kabul, 288’i ret oyu verdi. 3 çekimser, 3 boş ve 2 geçersiz oyun çıktığı oylama Bu sonuçlarla AKP’li 4 eski bakan AKP’li vekillerin oylarıyla yüce divan’a gitmekten kurtulmuş oldu. Genel kurul; Güler, Bağış ve Bayraktar’ın AKP’li vekillerin tebriklerini kabul etmesiyle çalışmalarını tamamladı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.