avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Zafer Sırakaya kimdir?

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya kimdir?

Zafer Sırakaya kimdir?
29.02.2016
A+
A-

ALMANYA’DA GEÇEN ÇOCUKLUK
15 Ağustos 1974 tarihinde Almanya’nın Herne şehrinde doğan Zafer Sırakaya ilkokulu doğduğu şehirde bitirdikten sonra, yaşadığı ülkede kendi özü’ne yabancılaşmamak üzere Türk ve İslam kültürünün değerlerini alması amacıyla ailesi tarafından Bursa’ya gönderildi.

İMAM HATİPLİ BİR GENÇ
Türkiye’de, Bursa’da İmam Hatip Lisesi Orta Okulu’nu, bundan sonra ise Yıldırım Beyazıt Lisesi’nde okuyup bu okulları başarıyla tamamlayan Sırakaya’nın siyaset’e olan ilgisi bu yıllarda başladı.

SİYASETE OLAN İLGİ
Yüksek öğretim tercihi bu nedenle bu alana odaklı olarak oldu ve Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü girdiği sınavda kazandı ve 1998 yılında bu bölümden mezun oldu.

THY’DE ÇALIŞMA HAYATI VE GÖZLEMLER
Üniversite öğretiminden sonra Türk Hava Yolları’nın Avrupa’daki en büyük satış acentası olan Hami Tours GmbH’de Genel Koordinatör olarak işe başladı. Sırakaya, turizm sektöründe çalıştığı yıllar içinde Türkiye ile Almanya, gerekse diğer ülkeler arasında yolculuk yapan Türkler ve Avrupalılar’ın hayat tarzlarını, birbirlerine bakış açılarını birebir gözlemleme fırsatını bulmuştur.

GENÇ YAŞTA UETD KURUCULUĞU
Sırakaya, çalışma hayatında edindiği deneyimle birlikte, AK Parti’nin fikri evrenini taşıyan ve Cumhurbaşkanı, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikiyle başlayan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer almakla birlikte 2004-2006’da etkin görevler üstlendi.

İKİ KÜLTÜR VE YAŞANAN SORUNLARDA ‘ENDÜLÜS VE OSMANLI TECRÜBESİ’ ÇÖZÜM ARAYIŞI
Sırakaya, hem Türkiye hem de Almanya’da eğitim gördüğü için her iki medeniyet ve kültürü yakından tanımaktadır, ve dolayısıyla Avrupa’da günümüzde yükselmekte olan  ırkçılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığı kavramları ile en etkin mücadelenin birlikte yaşama kültürü olan ‘Endülüs ve Osmanlı tecrübesi’ni Batı ile paylaşmaktan geçtiğine inandığını ifade etmektedir.

TÜRKLER, TÜRKİYE VE AVRUPALI TÜRKLER
Türkiye ile beraber yaşayan Avrupa’daki milyonlarca Türk vatandaşı içinden çıkan Zafer Sırakaya, Avrupa’da terör örgütü elemanları ve işbirlikçileri tarafından oluşturulan dezenformasyon neticesinde yaşanan algı sorununun önlenmesi için Türkiye’nin inisiyatif alarak, kendini doğru anlatmak üzere Avrupalı Türkler’i etkin bir şekilde harekete geçirmesi gerektiğini ifade etmektedir.

AK PARTİ ADINA BRÜKSEL’DE GÖREV ÜSTLENDİ
2014’ten beri AK Parti Brüksel Temsilciliği’nde başkanlık görevini yürüten Zafer Sırakaya; AK Parti’nin 2015 Şubat’ından itibaren Avrupa Parlamentosu’nda kurumsal olarak üyesi olduğu Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı’nın (AECR) Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini de partisi adına yapmaktadır.

uetd zafer sirakaya

UETD GENEL BAŞKANLIĞI
2014’ten itibaren Parti’si için üstlendiği görevlere gelene değin 2013’te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Merkez yönetiminde Ekonomi Birim Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmış olan Zafer Sırakaya 28 Şubat 2016’da Almanya’nın Köln şehrinde yapılan 5.Olağan Kongre’de UETD Genel Başkanlığına seçilmiştir.

Zafer Sırakaya evli olup, kendi anadili yanı sıra Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

UETD nedir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Sunay sırakaya dedi ki:

    Allah yolunu acık etsın