avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5470
EURO
34,7468
ALTIN
2.495,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yürükel’le Türk dış politikasında Avrasya seçeneği ve hariciyedeki Gül-FETÖ ekibi üzerine

Son siyasi gelişmelerde Avrupalı Türklerin azımsanmayacak rolü olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel’in dedikleri gerçek oldu.

Yürükel’le Türk dış politikasında Avrasya seçeneği ve hariciyedeki Gül-FETÖ ekibi üzerine

Yürükel kendisiyle daha önce yapılan, Türk devletinin desteklediği bilinen CPD’li Emin Ateş‘i de eleştirdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a PKK ile uzlaşmanın Avrupalı Türkleri üzerinden de dayatıldığını söylediği söyleşide ifade ettiği gelişemeler günümüzde yaşanıyor.

HOLLANDALI TÜRKLER İÇİN KURULAN ‘CPD, TC BAŞBAKANLIK TANITMA FONU TARAFINDAN FONLANIYOR’ OLGUSU
CPD’nin yönlendirmesiyle yapılan faaliyetlerde yayınlanan afişlerde de görüleceği gibi, gazeteci İlhan Karaçay’ın yazısına dayandırarak ve gazetemizin ulaştığı bilgiye göre TC Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan mali olarak desteklendiği öğrenilmişti.

YÜRÜKEL’DEN HOLLANDA TÜRK STK’LARIN VİCDANINA TERCÜMAN OLAN HAKLI ÇAĞRI: “FONLARDAN YARARLANMAK DOĞALDIR, ANCAK HANGİ FAALİYETLERİN NASIL YAPILDIĞI AÇIKLANMALI, SÜREÇ ŞEFFAF VE HESAP VERİLEBİLİR OLMALIDIR”
Sefa Yürükel’le yaptığımız söyleşide bu konu da gündeme gelmiş ve fonlardan yararlanma durumu sorulmuştu. Yürükel, “dünyada herkes fonlardan yararlanır ve bu konuda şeffaf olunur kamuoyu nezdinde” şeklinde sorumuza yanıt vererek alınan paranın nasıl alındığını ve harcamasının nasıl gerçekleştiğinin hesap verilebilir ve şeffaf olması gerektiğine vurgu yapmıştı.

YÜRÜKEL, DAVUTOĞLU’NUN BAŞBAKANLIKTAN ALINACAĞINI ÖNCEDEN ÖN-GÖRDÜ
Son haftalarda yaşanan hükümet içindeki değişim ve AK Parti’nin Kongre sonrası yaşananlar hakkında ise Yürükel, yaşanacakları görmüş gibi ‘Abdullah Gül ekibi’ olarak ifade edilen kişilerden “Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve bunlarla eklentili FETÖ’cüler oluşan ekip olarak muhalif bir grubun varlığı”na işaret etmişti. “Abdullah Gülen RP döneminde ABD’lilerle gizli kapaklı girift ilişkileri var. Gül oyun kuruyor sonra da başkalarını içine itiyor.” diyen, Yürükel, “Davutoğlu görevinden alındığında, ABD’li CFR örgütü’nün dergisinde ‘Ankara’daki adamımız görevden gitti’ diye yazmışlardır.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

yurukel soylesi turk dispolitikasi rusya gul feto2

YÜRÜKEL: “SİYASİ ANALİZ YAPTIM VE OLGULARDAN HAREKET ETTİM. GELİŞMELER DEMEÇLERİMİ YANSITMAKTADIR.”
Son günlerdeki gelişmelerin sorulması üzerine, gerek sivil toplum kuruluşu sorumluluğu içinde Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı olarak gerekse de bir aydın olarak Yürükel, siyasi analizler yaptığını ve olgulardan hareket ettiğinin altını çizdi. AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne çarpıcı açıklamalarını sürdüren Yürükel, son olarak iktidar partisi içinde yaşanan “gelişmeler ve demeçlerde bunu yansıtmaktadır.” şeklinde konuştu.

YÜRÜKEL DIŞİŞLERİ’NDEKİ YENİ ATAMALAR DAHA ÖNCE TAHMİN ETMİŞTİ
Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel çarpıcı açıklamalarına bu sefer şöyle devam etti. Yürükel, Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun Berlin Büyükelçiliği’nden merkeze çekilmesini, Naci Koru’nun Dışişleri Bakan Yardımcılığı’ndan BM Cenevre Daimi Temsilciliği’ne, Feridun Sinirlioğlu’nun Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan BM (New York) Daimi Temsilciliği’ne gönderilmesini, bu atamalar gerçekleştirmeden anlatan Yürükel, atamaları ‘sürgün’ olarak değerlendirdi. Tasfiye edilen kişilerin ‘Abdullah Gül ekibi’ olduğunu ve geçmişte Fethullah Gülen‘le ilişkili kişilerden oluştuğunun altını çizdi.

‘ATLANTİK’ DEĞİL ‘AVRASYA’ SEÇENEĞİ
AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne konuşan Yürükel, “Hariciyedeki kadro değişimi aynı zamanda bir denklem değişikliğinin gereğidir. Erdoğan ve ekibi bu bağlamda zorunluluğu görerek dış politikada doğru adımlar atmaktadır. Doğuya yöneliş kaçınılmazdır, Batı ikiyüzlü ve samimiyetsizdir. Rusya‘yla ilişkilerin gelişmesi umut vericidir. Dışişlerindeki bu tasfiye aynı zamanda Amerikancı-Atlantikçi kuvvetlerin tasfiyesi anlamına geldiği için, yenilenme milli gelişmelere yol açacaktır. Bu nedenle işbirliği Avrasya ile olacaktır. Onun için İstanbul Atatürk havalimanında bu bomba patlatıldı. Türkiye’nin manevra alanının gelişmesini istemiyorlar. Türkiye, Rusya, İran, Irak, Suriye ve Mısır etrafında oluşan ittifak emperyalizmi ve uşağı konumundaki teröristleri çıldırtıyor onun için Türkiye hedefte ama başaramayacaklar.”

yurukel soylesi turk dispolitikasi rusya gul feto2

YÜRÜKEL: TÜRKLÜK ESASTIR
Yürükel, Hollanda Türkleri Konseyi’nin son dönemdeki faaliyetlerini, “Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerde Türkiye, Hollanda ve uluslararası çaptaki gelişmelere olan duyarlılığımız da kararlı ve korkusuz olduk. Bizler her konuda Türklük bilinci ile hareket ettik. Türk milletini iyi tanıyan, kendi alanında uzman insanlarımızı Hollanda’ya getirerek, Türkiye’de ve Ortadoğu’da olan olayları onların bakış açıları ile sunmalarını ve Türk toplumunu geliştirme arzusundayız. İnsanlarımız Türkiye’de ki son olaylar dolayısıyla çözüm arayışı içindeler. Daha doğrusu Türkiye ile ilgili mutluluk arayışı içerisindeler.” şeklinde özetledi.

KILIÇDAROĞLU ve EKİBİ CHP’NİN BAŞINDA KASET DARBESİ’YE ÇÖKTÜ” DİYEN YÜRÜKEL, “MHP’DEKİ DEĞİŞİM CHP’Yİ DE ETKİLEYECEK!” DEDİ
Önümüzdeki günlerde çarpıcı söyleşi dizisinin devamında Sefa Yürükel’in MHP’deki değişim sürecine bakışını ve CHP ile Kılıçdaroğlu‘nun nasıl çıkmazla karşı karşıya olduğunu anlatan görüşlerini AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nde okuyacaksınız.

Yürükel neden Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’na neden ‘vizyonsuz ve görevli’ dedi? Yakında AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nde.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ

yurukel soylesi teror orgutleri nasil bitirilir

sefa yurukel aciklama

chp hdp hollanda cihaner ve konca kapak

yurukel soylesi hollanda muslumanligi ve fisleme

kilicdaroglu chp sozde ermeni soykirimi tepki

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

ermeni tartismasi hollandaya sicradi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.